Huippupaikka bisneksille

Timo Mikkonen voi katsella työpaikaltaan tulevia kättensä töitä.  – Marjamäki on huippualue. Tässä ollaan niin pelipaikoilla kuin vain voi olla, Mikkonen sanoo.

Timo Mikkonen voi katsella työpaikaltaan tulevia kättensä töitä.
– Marjamäki on huippualue. Tässä ollaan niin pelipaikoilla kuin vain voi olla, Mikkonen sanoo.

Tampereelta purettu Rastin talo saa uuden elämän Lempäälän Marjamäessä. Kuorma-autot kuljettavat Rastin mursketta Lempäälään tiestön pohjaksi.
– Tänne on syntymässä hienoja juttuja. Tuosta on myyty tontti, ja viereisestä tontista on käyty neuvotteluja, kertoo asiakkuuspäällikkö Timo Mikkonen viitaten työmaan suuntaan.
Mikkosen mukaan Lempäälään on tulossa kiinnostavaa uutta liiketoimintaa. Marjamäen alueesta tulee kyselyjä laidasta laitaan, mutta erityisen paljon liikkeellä on ollut autoalan toimijoita.
– Täällä on tehty hyvää työtä ja saatu paljon aikaiseksi, Mikkonen kehuu.
Hän on toiminut parin kuukauden ajan Lempäälän Kehitys Oy:ssä asiakkuuspäällikkönä.
– Tehtäväni on kotiuttaa uusia yrityksiä Lempäälään ja etsiä sopivia toimitiloja ja tontteja yrityksille. Pääpaino on Marjamäessä, missä on myytävänä 30 hehtaaria maata liiketoimintaan.

Mikkonen näkee Lempäälän tulevaisuuden erittäin valoisana.
– Olemme kasvukäytävällä Tampereen kupeessa. Kunnan väkiluku kasvaa ja Ideaparkin ansiosta lähes kaikki suomalaiset tuntevat Lempäälän. Moottoritiellä menee 30 000–40 000 autoa päivässä. Meillä on rautatieasema ja lentokenttäkin lähellä. Tässä ollaan niin pelipaikoilla kuin vain voi olla.
Hän kokee oman työnsä erittäin motivoivana.
– Koen, että saan tehdä työtä oman kunnan hyväksi ja viedä asioita eteenpäin. Kun saadaan Lempäälään uusia yrityksiä, syntyy myös uusia työpaikkoja.
Toimitilavuokraukselle on Mikkosen mukaan nyt kova kysyntä. Tilan tarvetta on myös keskustan alueella. Hän uskoo, että Lempäälän keskustan kehittäminen lisää kunnan vetovoimaa entisestään.

Timo Mikkonen on syntyisin Helsingistä. Hän on käynyt koulunsa Itä-Suomessa. Lempäälässä hän on asunut 20 vuotta.
Koulutukseltaan hän on tradenomi. Hän suoritti osan opinnoistaan Dublinissa ja työharjoittelunsa Belgiassa.
– 2000-luvun olen toiminut pörssiyhtiöissä asiakkuuspäällikkönä. Työ on ollut liikkuvaa, ja nyt tuli sopiva hetki lyhentää työmatkaa. Sitä jäi 2,5 kilometriä.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?