Omenahilloa kello viiden teelle

Teetä kello viisi ja sen kera nautitaan hillosta ja skonsseista. Kuva: Katariina Onnela

Teetä kello viisi ja sen kera nautitaan hillosta ja skonsseista. Kuva: Katariina Onnela

Omenapuut notkuvat ja säilöntäaika on parhaimmillaan. Omenahilloon saa helposti uutta särmää, kun lisää joukkoon hieman inkivääriä. Inkiväärin lisäksi omenan kaveriksi voi kokeilla sitruunaa, kanelia, vanilijaa, minttua tai chiliä.

Hillon voi nauttia esimerkiksi kello viiden teellä skonssien ja höyryävän teen kera. Skonssit kuuluvat olennaisesti brittiläiseen kello viiden teen perinteeseen ja hillon seurana tarjolla on yleensä myös kermavaahtoa tai clotted cream eli paksua kermaa. Suolaisten skonssien kera tarjotaa usein juustoa. Skonssitaikinaan voi halutessaan lisätä rusinoita, kuivattuja hedelmiä tai juustoraastetta.

Inkivääri-omenahillo

Puoli kiloa omenoita
1 dl vettä
2,5 dl hillosokeria
2 rkl raastettua inkivääriä

Lohko omenat kattilaan ja lisää vesi. Keitä miedolla lämmöllä noin kymmenen minuuttia tai kunnes omenat ovat pehmenneet. Lisää hillosokeri ja inkivääri ja sekoita hyvin. Keitä vielä kymmenen minuuttia miedolla lämmöllä. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja purkita kuumennettuihin purkkeihin. Voit myös pakastaa hillon.

Skonssit 

4 dl vehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa
1 tl leivinjauhetta
1 tl sokeria
1 tl suolaa
50g voita
2 dl piimää

Sekoita kulhossa kuivat aineet ja nypi voi jauhoseoksen sekaan. Lisää piimä ja sekoita taikina nopeasti. Ripottele pöydälle jauhoja ja taputtele taikinasta noin kolme senttiä paksu levy. Ota pyöreällä muotilla taikinasta ympyröitä ja aseta leivinpaperille. Paista uunissa 200 asteessa noin kymmenen minuuttia.

Teetä kello viisi ja sen kera nautitaan hillosta ja skonsseista. Kuva: Katariina Onnela

Teetä kello viisi ja sen kera nautitaan hillosta ja skonsseista. Kuva: Katariina Onnela

Teetä kello viisi ja sen kera nautitaan hillosta ja skonsseista. Kuva: Katariina Onnela

Teetä kello viisi ja sen kera nautitaan hillosta ja skonsseista. Kuva: Katariina Onnela

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?