Vesilahdessa opiskellaan teatteritekniikkaa

Medianomi Ismo Paananen vetää teatteritekniikan kurssin. Ilmaisella kurssilla perehdytään nykyiaikaiseen ääni-, kuva- ja videotekniikkaan ja ilmaisuun.

Medianomi Ismo Paananen vetää teatteritekniikan kurssin. Ilmaisella kurssilla perehdytään nykyiaikaiseen ääni-, kuva- ja videotekniikkaan sekä ilmaisuun.

Valo-, ääni- ja videotekniikasta kiinnostuneilla on nyt tilaisuus perehtyä teatteritekniikan saloihin. Vesilahden Nuorisoseura järjestää käytännönläheisen  teatteritekniikan kurssin, jolla lähdetään rakentamaan mediamaisemaa marraskuussa ensi-iltansa saavaan Jäniksen vuosi –näytelmään.
– Kurssille haetaan uusia tekijöitä, jotka ovat kiinnostuneita tekniikasta ja ilmaisullisesta puolesta. Kaikki kurssilla käytävät asiat ovat selkeitä ja opittavissa, kertoo kurssin vetäjä Ismo Paananen.
Paanasen mukaan ensin käydään läpi perusjutut, sitten rakennetaan puitteita ja tekniikkaa paikalleen ja tehdään suunnittelua.
– Käymme kaikki vaihteet läpi. Lopuksi ryhdytään yhdistämään tekniikkaa näytelmään.
Uudelleen käsikirjoitettu Jäniksen vuosi on modernisoitu ja siinä hyödynnetään ääntä, kuvia ja videoita.
Tekniikka tekee yhteistyötä muun tuotannon kanssa.
– Teemme tilaa, syvennämme kertomusta ja rakennamme positiivisia yllätyksiä katsojille, erilaisia fiiliksiä. Siinä on teatterin lumo ja voima.

Teatteri on aina kiehtonut Ismo Paanasta.
– Minua pyydetiin mukaan tekemään Elinan surman tekniikkaa. Olin jo kaipaillutkin sitä, että pääsen tekemään opiskelemiani asioita.
Tietokoneiden ja webin maailmassa työtä tekevä Ismo Paananen on valmistunut medianomiksi alanaan äänisuunittelu.
– Kiinnostuin nuorena äänisuunnittelusta musiikki- ja bändihommien kautta. Tuli sitten opiskeltua alaa tutkintoon asti, ja harrastusmielessä olen tehnyt siihen liittyviä asioita. Teatterin tekeminen on monimuotoista ja mukavaa.
Teatteritekniikan kurssi järjestetään 22. elokuuta alkaen maanantaisin klo 18 Vesilahden Nuorisoseurantalolla. Kurssi on maksuton. Lisätietoja löytyy osoitteesta vns.fi

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?