Menestyksekäs yu-kesä jatkui nuorimpien SM-kisoissa

Kuva: Timo Reunanen Venla Ranta oli Kainuussa kovassa lennossa, kun hän nappasi Kajaanin SM-kisoista kaksi mitalia kestävyysmatkoilta. Valmentaja-isä Veli-Matti Ranta oli iloinen suojattinsa puolesta.

Kuva: Timo Reunanen
Venla Ranta oli Kainuussa kovassa lennossa, kun hän nappasi Kajaanin SM-kisoista kaksi mitalia kestävyysmatkoilta. Valmentaja-isä Veli-Matti Ranta oli iloinen suojattinsa puolesta.

Virallisia SM-mitaleita aletaan yleisurheilussa ratkoa 14-vuotisten sarjoissa. Nuorin ikäluokka eli 14- ja 15-vuotiaat oli kokoontunut Hämeenlinnaan ja varttuneempi eli 16 – 17-vuotiaat Kajaaniin kohtaamaan toisensa. Mukana molemilla paikkakunnilla oli iso sakki Lempäälän Kisan Yleiurheilun edustajia mukana, eikä tälläkään kertaa menestyspuolesta ollut moitteen sanaa sanottavana.

Kajaanissa nähtiin tiukkoja kisoja sekä hienoja tuloksia. Lempääläisten mitalihakku oli kestävyysjuoksija Venla Ranta, joka niiasi kaksi mitalia. Alle 16-vuotisissa kisaava kuljulaisneiti kirmaisi 3000 metrillä kakkoseksi maukkaalla ajalla 10.47. Kilometriä lyhyemmällä estematkalla Venla kipitti ja aitoi pronssia, siinä oli aika ja oma ennätys 7.31, mikä pisti isä-valmentaja Veli-Matti Rannan suupielet hymyyn.

Kolmas mitalikin oli useammassa lajissa tipalla tulla LeKi-YU:n atleeteille, mutta joko pieni epäonni tai tasaisen kisan viimeinen rypistys jätti useamman kunniakkaille pistesijoille. Nea Karppinen oli mitalikyydissä pika-aidoissa, mutta pikkuinen kolhaisu aitaan juoksun lopussa maksoi muutaman sekunninkymmenyksen ja sijoituksen, joka oli lopulta viides ajalla 14,81. Aidatulla ratakierroksella Karppinen oli siinäkin viides ajallaan 65,19.

Ikäluokkaa ylempänä 17-vuotisissa hankalan kesän kokenut Eerika Reunanen teki ratakierroksella parhaansa ja yksi viidenneksi ajalla 60,23. Urheilijan vammat ovat Eerikalle tulleet hiukan liiankin tutuiksi viimeisten kesien aikana. Tuplavitonen oli myös kehittynyt kestävyysjuoksija Aleksi Kivelä, joka haastoi 16-vuotisten sarjansa kärjen sekä 800 metrillä että 1500 metrillä. Lyhyemmän matkan aika oli 2.07,11 ja pidemmän oma ennätys 4.20,16. Suunnistajajuoksija Leevi Keronen teki 3000 metrillä vetäjän rankkaa hommaa, mutta lopussa kirimiehet hutistivat ohi. Keronen oli upeasti neljäs ajallaan 9.15,95. Hiihtäjäjuoksija Hilda Kukonlehto oli 16-vuotisten 3000 metrillä seitsemäs kesken kovan hiihtotreenauksen, aika oli 11.24.

Hämeenlinnasta LeKi-YU:lle tuli yksi henkilökohtainen mitali, sen toi 14-vuotisten tyttöjen keihäästä Pinja Kianta 42,70 kanmtaneella uljaalla kaarella. Kun samassa sarjassa Viola Pennasen keppi kaarsi tasan 29 metriä, niiasivat tytöt joukkuekisan SM-kultaa. Poikien seiväshypystä duo Leevi Lipponen ja Juha Närhi pokkasivat joukkuehopean. Moni nuori urheilija teki mainittujen ohella hyviä ja kykyjensä mukaisia tuloksia, joten lempääläisellä yleisurheilulla voi sanoa olevan pullat ruskistumassa uunissa vähintäänkin hyvin.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?