Kaikki lähtee hyvästä ideasta

Kunnanjohtaja Heidi Rämö ja kunnan strategiamuutostyössä mukana ollut konsulttiyhtiö riemuitsevat, koska ideoiden määrä on Lempäälän kuntaorgaanissa kasvanut muutamasta vuosittaisesta aloitteesta yli 600 ideaan. Uudella, aiempaa rohkeammalla toimintatavalla on rohkaistu kunnan  työntekijöitä ideoimaan sitä, miten asioita voi omassa työssä kehittää ja tehdä entistä fiksummin.

Konkreettisena ajatuksena on kunnassa heitetty ilmoille muun muassa ajatus tarjota eri-ikäisille kuntalaisille mahdollisuus kohdata toisensa vaikkapa niin, että päiväkodit järjestäisivät ikäihmisten iloksi ohjelmaa, erittäin kannatettava win-win siis.

Nyt johto on  Lempäälän kunnassa käärinyt hihansa, jotta kaikki 600 ideaa voidaan viedä käytäntöön. Aikomus on hyvä ja juhlistaa osaltaan Lempäälän kunnan 150-vuotisjuhlavuotta.

Parhaat ideat, joilla työn tekoa voidaan parantaa ja tehostaakin, tulevat luonnollisesti sieltä suorittavasta portaasta, henkilöstöstä. Asiantilan kohentamiseksi jätetty hyväkin aloite on kuitenkin vain aloite siihen asti, kun se on otettu käytäntöön.

Vuosien saatossa Lempäälässä on kuultu useaan  otteeseen myös kuntalaisia erilaisin asukastyytyväisyyskyselyin.  Jotain on kuitenkin jäänyt uupumaan. Milloin asukkaiden toiveet oikeasti toteutuvat ja rakennetaan kauan kaivattu Lempäälän uimahalli? Sitä on suunniteltu ja sen rakentamista soviteltu eri sijainteihin niin Hakkarissa kuin Ideaparkin yhteyteen. Paljon taitaa vettä kuitenkin vielä Kuokkalankoskessa virrata ennen kuin hallissa Lempäälässä polskitaan.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?