Kesätyöreissu St. Georgeniin oli menestys

Julia Vastamaa, Juhani Larikka, Tanja Lähdekorpi, Ville Suontausta ja Juho-Pekka Saarinen viettivät kesäkuun kesätöissä St.Georgenissa. Kuva: Katariina Onnela

Julia Vastamaa, Juhani Larikka, Tanja Lähdekorpi, Ville Suontausta ja Juho-Pekka Saarinen viettivät kesäkuun kesätöissä St.Georgenissa. Kuva: Katariina Onnela

Vesilahtelaiset nuoret toivotettiin ystävyyskuntaan lämpimästi tervetulleiksi

Kuusi vesilahtelaisnuorta suuntasi kesäkuussa jännittävälle matkalle Saksaan. Suuntana oli Vesilahden ystävyyskunta St. Georgen ja tarkoituksena viettää kuukausi kesätöissä paikallisissa yrityksissä.

15–19 -vuotiaat nuoret eivät ennen lähtöään tienneet aivan tarkasti millaisia töitä heille on luvassa ja majapaikkakin oli osalle pitkään epäselvä. Julia Vastamaa, Juhani Larikka, Tanja Lähdekorpi, Ville Suontausta, Juho-Pekka Saarinen ja Mikael Vaasvainio lähtivät siis melkoiseen seikkailuun.

Perillä nuoret asuivat osan ajasta yhteismajoituksessa majatalossa ja osan perhemajoituksessa. Isäntäperheet ja heidän ystävällisyytensä ja avuliaisuutensa kaikessa kerää matkaajilta runsaasti kehuja ja kiitosta.

Töitä nuorille tarjonneet yritykset olivat moninaisia kuten myös annetut työtehtävät. Julia Vastamaa ja Tanja Lähdekorpi työskentelivät kaksi ensimmäistä viikkoa Virtual Dimension Centerissä virtuaalisen luokkahuoneen parissa. He opettelivat käyttämään laitteistoa, 3d-mallinsivat, editoivat videoita ja käänsivät ohjelmaa englannista suomeksi.

– Pidimme myös englanninkielisen esitelmän virtuaalisesta luokkahuoneesta saksalaisille kansanedustajille, Tanja Lähdekorpi kertoo.

Toiset kaksi viikkoa nuoret naiset viettivät paikallisen teknisen toimen alaisuudessa puutarhahommia tehden. Kommelluksilta ei säästytty ja epähuomiossa kukkaistutuskin sai rikkaruohojen kitkennässä kyytiä, mutta onneksi se ei isommin haitannut.

Muita nuoria työllistäneitä yrityksiä olivat J.G.Weisser ja Schunk. Näiden yritysten tarjoamat työtehtävät taas olivat sorvien osien valmistamisesta pahvilaatikoiden kantamiseen, liimaamiseen, käämien valmistamiseen ja niin edelleen. Osalla nuorista työtehtävät vaihtelivat enemmän kuin toisilla.

Koko joukolle jäi päällimmäiseksi mieleen saksalaisten ystävällisyys. Kuusikko pääsi illalliselle itse pormestarin kanssa sekä viettämään vaalivalvojaisia st.georgenilaisten kanssa. Myös paikallinen sanomalehti huomioi heitä useammassa jutussa. Heistä huolehti omien isäntäperheiden lisäksi St.Georgenin puolesta Nadja Seibert. 

Neljä nuorista oli käynyt Vesilahden saksalaisessa ystävyyskunnassa aiemminkin oppilasvaihdon myötä. He tapasivat matkallaan paljon Vesilahdessa käyneitä nuoria ja tuttuja omalta aiemmalta visiitiltä. Kokemus oli kaikille ehdottoman positiivinen ja he suosittelevat tarttumaan mahdollisuuteen lähteä kesätöihin St.Georgeniin, jos sellainen sattuu kohdalle.

Paikallinen sanomalehti huomioi suomalaisnuorten vierailun näyttävästi.

Paikallinen sanomalehti huomioi suomalaisnuorten vierailun näyttävästi.

Paikallinen sanomalehti huomioi suomalaisnuorten vierailun näyttävästi.

Paikallinen sanomalehti huomioi suomalaisnuorten vierailun näyttävästi.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.