Nyssessä käyttöön tarkastusmaksut

Matkalippujen tarkastusmaksut otetaan käyttöön Tampereen seudun joukkoliikenteen busseissa.

Tarkastustoiminnalla pyritään ennalta ehkäisemään ilman asianmukaista lippua matkustamista ja ohjaamaan matkaan oikeuttavan lipun hankintaan. Tarkastustoiminnalla turvataan lipputuloja.

Matkustajalta peritään tarkastusmaksu 80 euroa ja kertalipun (tai arvolipun) hinta, jos hänellä ei ole matkaan oikeuttavaa lippua.

Tarkastusmaksu voidaan määrätä mm. silloin kun matkustajalla ei ole tarvittavaa lippua, matkakorttia ei ole leimattu, henkilökohtainen lippu on väärällä henkilöllä, lippu on vanhentunut tai ei ole vielä voimassa, matkustettaessa väärässä ikäryhmässä, matkustaja matkustaessa väärän vyöhykkeen lipulla
tai kun matkakortti on suljettu.

Tarkastajilla on mukanaan tarkastuspassi, jonka he näyttävät pyydettäessä. Tarkastajalla on liputta matkustavan asiakkaan kiinniotto-oikeus. Tarvittaessa paikalle voidaan kutsua poliisi.

Asiakkaan on tarkastusmaksulain mukaan ilmoitettava tarkastajan vaatimuksesta henkilötietonsa. Jos asiakas haluaa pysyä nimettömänä, tarkastusmaksu on suoritettava heti käteisellä. Tarkastusmaksua ei voi maksaa tarkastustilanteessa pankki- tai luottokorteilla, vaan asiakas saa mukaansa maksumääräyksen.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?