Repe ja Romu kiertävät Vesilahdella ja Lempäälässä

Pirkanmaan Jätehuollon kuormurikaksikko Repe & Romu kiertää Vesilahdella ja Lempäälässä 8.–21. syyskuuta ja ottaa maksutta kyytiinsä kodin vaaralliset jätteet, metalliromut sekä sähkölaitteet.

Repe ja Romu ovat kiertäneet maakuntaa jo muutaman vuosikymmenen, mutta kaverusten suosio ei ole hiipunut.

Viime vuonna kuormureilla oli Lempäälässä ja Vesilahdella yhteensä kuusi keräyspäivää ja 480 asiakasta. Metalleja kertyi 12 tonnia ja vaarallisia jätteitä lähes 6,7 tonnia.

– Parhaimmillaan yhdellä pysäkillä on ollut yli kaksisataa kävijää. Varsinkin maaseudulla kuormureiden saapuminen on odotettu kylän yhteinen tapahtuma, Pirkanmaan Jätehuollon ympäristöinsinööri Satu Kuutti kertoo.

Repe & Romu -kierros täydentää jäteasemien ja jätteenkäsittelykeskusten palvelua. Myös ne ottavat kodin vaaralliset jätteet, metalliromut ja sähkölaitteet maksutta vastaan.

– Romuja ei siis tarvitse varastoida kotiin odottamaan kuormurikaksikkoa, Satu Kuutti muistuttaa.

Vuoden vaihteessa käynnistyi Tammervoiman hyötyvoimala Tarastenjärvellä. Voimalassa hyödynnetään lajittelun jälkeen jäävä sekajäte lämmöksi ja sähköksi. Onkin entistä tärkeämpää, että vaaralliset jätteet, metallit ja sähkölaitteet toimitetaan niille kuuluviin paikkoihin, joko Repen & Romun kyytiin tai jäteasemalle.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?