Mestis-LeKi on yksi tärkeimmistä Lempäälän käyntikorteista

Jos tehdään vaikkapa sadalle eri puolella Suomea asuvalle henkilölle nopea kysymys, mitä tulee Lempäälästä ensimmäisenä mieleen, niin varmasti Ideapark ja kunnan sijainti tulevat nopeimpina vastauksina useimmilta. Joku voi tietää hienon kirkkomme, joku taas jonkun yrityksen. Totta kai aina jollain juontuu myös joku tuttu ihminenkin ensimmäisenä mieleen.

Mutta väitän, että Lempäälästä tunnetaan laajalti myös urheilu, eri seurat ja joukkueet sekä varmasti muutamat yksilötkin. Joukkueurheilua seuraaville jääkiekon Mestis-LeKi on varmasti tuttu juttu.

Mestistä pelataan 12 paikkakunnalla. Sitä on näytetty ja näytetään televisiossa. Maakunta- ja paikallislehdet kirjoittavat isoja juttuja Mestis-otteluista. Lempäälän Kisan jääkiekkosakki on paljon ja näkyvästi esillä, se on hyvä ja tunnettu käyntikortti koko Lempäälälle.

Mestis-joukkueen pyörittäminen kiekkohullun Tampereen kupeessa ei ole helppoa, varsinkaan taloudellisessa mielessä. Vaikka kuinka tarkan euron politiikkaa seuran taustat harjoittaisivatkin, niin sanotut pakkokulut ovat isot. Vuosien varrella velkaakin on kiekkopuolelle tullut, mutta aina velankin kanssa on kyetty kitkuttelemaan eteenpäin.

Hakkarin jäähallia on kritisoitu, mutta lätkän katsomiselle se on ihan kelpo paikka. Näkymät kaukaloon ovat kaikkialta hyvät, puffettipalvelut pelittävät nykyisillä katsojamäärillä myös mainiosti. Kun muistaa laittaa ylimääräisen puseron päälleen ja talvella pitkät kalsongit, voi kiekosta nauttia ihan kelpo tavalla. Hallin morkkaaminen ei voi olla syy, ettei peleissä kävisi.

Kisan joukkue mallia 2016 – 17 koostuu nuorista, urheilullisista ja kehityshaluisista pelaajista. Valmentajakaksikko Miikka Kuusela – Juha Selin taitaa hyvän tiimityön ja opettajana siviilitöitä tekevä Kuusela osaa ihmisten käsittelyn hyvin. Enteet siihen, että kaudesta tulee urheilullisesti onnistunut, ovat hyvät. Hyvien kotipelien myötä ihmisetkin löytävät entistä useammin halliin, semminkin kun seuran tiedotuspuoli on selkeästi viime vuosina aktivoitunut muun muassa some-puolella.

Suosituimmat lempääläiset yleisölajit eli jääkiekko ja lentopallo tekevät hyvää yhteistyötä ymmärtäen, että yksi plus yksi on jopa enemmän kuin kaksi. Esimerkiksi tulevalla runkosarjakaudella ei samana päivänä ole lentiksen 1-sarjan ja Mestiksen pelejä.

Kisan kapteeni Sami Laakso sanoo ja lupaa tämän sesongin joukkueen olevan valmis raakaan työhön, ankaraan hikoiluun ja laittamaan itsensä sataprosenttisesti likoon. ”Taiteellinen vaikutelma voi olla joskus hakusassa, mutta  niin sanottuja rumia maaleja pyritään iskemään vastustajan nokan alta”, tuumasi Laakso.

Olkoon teema ”rumat maalit” tämän sesongin lempääläinen Mestis-motto. Sitä kelpaa esitellä ympäri Suomea, mutta varsinkin Hakkarissa.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?