Lähiliikuntapaikka Moisioon

Moision koulun 6 B -luokan oppilaat ottamassa tuntumaa uuden lähiliikuntapakan välineisiin. Kuva: Erkki Koivisto

Moision koulun 6 B -luokan oppilaita ottamassa tuntumaa uuden lähiliikuntapakan välineisiin. Kuva: Erkki Koivisto

Aidattu palloiluareena, hiekkatekonurmi, juoksurata, pituushyppypaikka, liikuntavälineitä… Lempäälän kunnan tuorein lähiliikuntapaikka on valmistumassa kovaan käyttöön Moision koulun yhteyteen. Kunnan ensimmäinen areena toteutettiin  Kuljun  ja toinen Lempoisten koululle. Myös Laasonporttiin on  toteutettu koripallokenttä lähiliikuntapaikkana.

Lasten pitäisi liikkua päivittäin aiemman kahden tunnin suosituksen sijasta kolme. Tuohon tarpeeseen on  toteutettu Moision lähiliikuntapaikka koulurakennuksen taakse joutomaalle siellä jo entuudestaan sijaitsevan jalkapallokäytössä ja talvisin luistelujäänä palvelevan hiekkakentän viereen.

Piakkoin käyttöön otettava lähiliikuntapaikka on viimeistelytöitä ja vastaanottotarkistusta vaille valmis. Se valmistuu syksyn aikana. Sen jälkeen se on koululaisten käytössä välituntisin. Koulupäivän jälkeen ja viikonloppuisin se on vapaasti käytettävissä.

Noin 40 x 40 metrin suuruisen lähiliikuntapaikan kustannusarvio on noin 140 000 euroa.

Lempäälään ei ole Moision lähiliikuntapaikan valmistumisen jälkeen lähitulevaisuudessa tulossa muita vastaavia. Uutta lähiliikuntapaikkaa ei ole suunnitteilla. Lempäälän vapaa-aikajohtaja Erkki Häklin mukaan kunnan urheilupaikkarakentaminen painottuu seuraavaksi Hakkarin urheilukentän peruskorjaukseen.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?