Kisalla raikas alku Mestiksessä

Kuva: Juha Raunio Kisan ja TuTon välisen ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa esiintyi pettynyt valmentaja Miika Eloma (oikealla) ja tyytyväinen valmentaja Kisan Miikka Kuusela.

Kuva: Juha Raunio
Kisan ja TuTon välisen ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa esiintyi pettynyt valmentaja Miika Elomo (oikealla) ja tyytyväinen valmentaja Kisan Miikka Kuusela.

Massiivinen jääkiekon Mestiksen runkosarja pyörähti käyntiin Lempäälän Kisan osalta mainioissa ja tuloksekkaissa merkeissä. Kisa kävi löylyttämässä Heinolassa Peliitat suurinumeroisesti lukemin 5 – 1 ja kotiareenallaan LeKi jatkoi voittojen tiellä lyömällä kuumassa pelissä TuTon Turusta maalein 3 – 2. Kisa käväisi vuorokauden ajan sarjakärjessä, kunnes pelin enemmän pelannut JyP Akatemia ohitti Kisan lauantaisella voitollaan.

– Erikoistilanteet olivat avainasemassa, myös maalinedustan pelaaminen onnistui tänään meiltä hyvin, kiitteli Kisan päävalmentaja Miikka Kuusela TuTo-ottelun jälkeen.

Alkukausi on perinteisesti jäähyrikasta aikaa, kun tuomarit ovat intoa täynnä ja puhaltelevat jopa yli-innokkaasti rangaistuksia joskus kyseenalaisistakin tilanteista. Tuomareihin ja heidän tekemisiinssä ei Kisan ja TuTon peli ratkennut, molemmat joukkueet saivat kevyehköjä jäähyjä, molemmille tuli myös yksi iso rangaistus, jotka nekin olivat jokseenkin kyseenalaisia.

Kisan pelaajarosterissa oli monia nuoria, nälkäisiä ja erittäin luisteluvoimaisia pelaajia, kuten Janne Seppänen, Juho Liuksiala, Santeri Vuoti, Matias Haaranen ja Joona Luoto. Vauhtia riitti jokaiselle neljälle ketjulle, mutta etenkin Lempäälässä maalintekeminen jäi kokeneempien pelimiesten varaan.  Tapparan liigalainat Tomi Peltonen ja Miika Heikkilä eivät pelillisesti mitenkään isosti häikäiseet, mutta kun piti tehdä ratkaisuja, jyvä löytyi molemmilta.

– Nuorille pelaajille kunnia, he uskalsivat pelata, kiitti Kuusela nuorisokaartiaan.

Yksi onnistuja molemmissa peleissä oli maalivahti Christian Heljanko, joka hänkin on Tapparan sopimuspelaaja, mutta kolmosmolarin roolissa. Alustava suunnitelma pitää Heljangon pääsääntöisesti Lempäälässä, mikä tietää sitä, että molaripelaaminen on laatuluokkaa. Viime keväänä nuorisomaajoukueissakin marinoitu Heljanko oli voittamassa Jukureissa Mestiksen mestaruutta.

Seuraavaksi Kisan tie vie Itä-Suomeen, kun se kohtaa perjantaina 23. syyskuuta Jokipojat Joensuussa ja seuraavana päivänä uuden tuttavuuden IPK:n Iisalmessa.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?