Kisalle kaksi karua loppuhetkien tappiota

Itä-Suomen kiertueet jääkiekon Mestiksessä ovat raskaita reissuja. Matkustamista tulee helposti toista tuhatta kilometriä, kaksi peliä pelataan alle vuorokauden sisään ja yöpyminen päälle. Erikoisen raskas idän reissu Lempäälän Kisalle oli tänä syksynä, kun joukkue hyytyi kahteen tappioon aivan pelin loppuhetkillä.

Joensuussa kolossimainen Oula Uski iski voittomaalin vain noin kaksi minuuttia ennen peliajan loppumista. Peli päättyi Joensuussa isäntäseura Jokipoikien voittoon 2 – 1.

Iisalmessa päivää myöhemmin kohtalo oli vieläkin tylympi: Saku Kinnunen huudatti iisalmelaisyleisöä voittomaalillaan vain 46 sekuntia ennen peliajan loppumista. Sarjanousija IPK piti pisteet maalein 4 – 3 kotonaan.

–Kovilta tuntuvat tällaiset pelien loput, jotka me koimme molemmissa otteluissa, tuskaili Kisa-piiska Miikka Kuusela Iisalmen lauantai-illassa.

Kisa pelasi molemmat pelit hyvin. Raikas peli-ilme oli säilynyt ja luistimissa oli molempia vastustajia parempi vauhti. Mutta tukkapöllyä pitää lempääläisille antaa tehottomuudesta. Niin Joensuussa kuin Iisalmessakin Kisalla oli roppakaupalla paikkoja ratkaista peli itselleen.

–Peli vei mennessään etenkin Joensuussa, oli välillä aikamoista hurlumheitä. Paikkoja oli paljon molemmissa otteluissa, paljon saimme ylivoimaakin, puhalteli Kuusela harmissaan.

Joensuussa Kisa töppäsi rankkarin, kun Tommi Välimaan kuti ei yllättänyt nuorta joensuulaisveskari Juho Ratilaista. Joona Luoto sen sijaan laittoi kiekon komealla rannekudillaan maaliin, mutta se hylättiin, kun joukkuetoveri sai edeltävästä tilanteesta jäähyn. Iisalmessa Kisalla oli toisessa erässä minuutin ajan kahden miehen ylivoima, joka sekin valui hukkaan.

Kisa ottelee seuraavaksi Turussa keskiviikkona 28. syyskuuta ja kotiareenalleen LeKi palaa 30. syyskuuta ottelussa Kiekko-Vantaata vastaan.