LeKi Yleisurheilun nuorille 49 mitalia pm-kisoista

Maastoviestin hopeajoukkue eturivissä Oliver Kaikkonen (vas.), Ella Noora Haapalehto, Iina Niemelä ja Eetu Komu. Takarivissä Hetta Niemelä (vas.), Hilla Niemelä, Manu Mäenpää ja Santtu Heikkinen. Kuva: Timo Reunanen

Maastoviestin hopeajoukkue eturivissä Oliver Kaikkonen (vas.), Ella Noora Haapalehto, Iina Niemelä ja Eetu Komu. Takarivissä Hetta Niemelä (vas.), Hilla Niemelä, Manu Mäenpää ja Santtu Heikkinen. Kuva: Timo Reunanen

Hämeen piirin sisulisäikäisten piirinmestaruuskisakausi päättyi syyskuussa kolmeen eri kisaan. Kaikkiaan kisatapahtumissa oli lähes sata LeKi Yleisurheilun edustajaa. Mitalisaalis oli hulppea 49, joista piirinmestaruuksia 17.

Kauden päätösmoniotteluissa LeKi-lippua kannattelivat piirinmestari Aapo Närhi (P9) ja pronssia otellut Ella Noora Haapalehto (T11).

Sisulisähuipentuma kisattiin uudella Ratinan Mondolla. LeKi Yleisurheilun nuoret kahmivat mukaansa yhteensä 46 mitalia. Piirinmestaruuksia lekiläiset veivät 16, hopeamitaleja 16 ja pronsseja 14.

Tomy Nurmesniemi (P15) otti neljä piirinmestaruutta; 100 m 11,96, 100 m aj 14,05, pituus 594 ja kuula 13,42. Kaksi piirinmestaruutta nappasivat Ella Noora Haapalehto (T11/12) korkeus 134 ja seiväs 235 sekä Manu Mäenpää (P13) 200 m 26,33 ja korkeus 171. Mestaruutta juhlivat lisäksi Niia Niemelä (T9) miniottelu kuula + keihäs 454, samassa lajissa Aapo Närhi (P9) 545, Kristiina Laitinen (T12) kiekko 27,72, Tuomas Närhi (P12) keihäs 34,47, Leevi Lampén (P13) kuula 12,33, Pinja Kianta (T14) keihäs 39,98, Santtu Heikkinen (P14) 800 m 2.15,58 ja Leevi Lipponen (P14) seiväs 275.

Kauden päätöskisa, maastoviesti, juostiin kotikentällä tutuissa Hakkarin maastoissa. Lähtöviivalla oli 21 joukkuetta, joissa jokaisessa kahdeksan viestinviejää. LeKi Yleisurheilu näytti mallia muille piirin seuroille ollen matkassa peräti viidellä joukkueella. Tampereen kaupunki sai matkaan kolmen seuran voimin myös viisi joukkuetta. Useampi kuin yksi joukkue oli mukana Hämeenlinnan Tarmosta, Forssan Salamasta ja Viialan Valtista.

LeKi-joukkueista kaksi sijoittui kärkinelikkoon. Viime vuoden voittoa puolustanut ykkösjoukkue oli nyt toinen, kun Tampereen Pyrintö oli maalissa sekunnin edellä lähes koko kisan ajan johtanutta Kisaa. Kakkosjoukkue oli kärkikahinoissa upeasti neljäs, kolmonen oli 12., nelonen 15. ja vitonenkin vielä sijalla 19. LeKi Yleisurheilun menestys on viime vuosina ollut maastoissa Hämeen piirin parasta, eikä tämä viestikisa tehnyt siihen poikkeusta. Hopeamitalijoukkueessa juoksivat Iina Niemelä, Oliver Kaikkonen, Ella Noora Haapalehto, Eetu Komu, Hetta Niemelä, Manu Mäenpää, Hilla Niemelä ja Santtu Heikkinen.

 

Timo Reunanen

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?