Näkemyksiä kaivataan kävelyn ja pyöräilyn olosuhteista

Tampereen kaupunkiseudulla kysellään 29.9.-16.10. asukkaiden näkiemyksiä kä'vely- ja pyöärilymahdollisuuksista. Kuva: Erkki Koivisto

Tampereen kaupunkiseudulla kysellään 29.9.-16.10. asukkaiden näkemyksiä kävely- ja pyöräilymahdollisuuksista. Kuva: Erkki Koivisto

Tampereen kaupunkiseutu käynnistää kyselyn, jonka avulla kartoitetaan asukkaiden näkemyksiä kävely- ja pyöräilymahdollisuuksista ja niiden kehittymisestä.

Lempäälän ja Vesilahden ja asukkaiden näkemyksiä oman kunnan kävelyn ja pyöräilyn sujuvuudesta selvitetään kaupunkiseudulla nyt ensimmäistä kertaa. Kehyskuntien asukkaat pääsevät arvioimaan myös Tampereen keskustan olosuhteita.

– Työmatkapyöräilijöiden lisäksi toivomme myös varttuneemman väen sekä nuorten kokemuksia kävelystä ja pyöräilystä. Tämän vuoksi tiedotammekin kyselystä myös Wilma-järjestelmän kautta oppilaitoksiin, kertoo kaupunkiseudun liikennejärjestelmäinsinööri Katja Seimelä. Kävelyn kyselyssä selvitetään myös liikuntarajoitteisten kokemuksia.

Kyselyn tuloksia käytetään kävelyn ja pyöräilyn kehittämisessä. Tulokset kootaan toukokuussa 2017 julkaistavaan seudun kävelyn ja pyöräilyn katsaukseen.

Kaupunkiseudun tavoitteena on lisätä kävelyn, pyöräilyn ja joukkoliikenteen osuutta kulkutavoista 40 prosentista 50–60 prosenttiin vuoteen 2030 mennessä. Visiona on tehdä Tampereen kaupunkiseudusta kestävän liikkumisen esimerkkialue koko Suomessa.

Kyselyyn voi vastata kuntien verkkosivuilla olevien linkkien kautta sunnuntaihin 16. lokakuuta asti. Linkki kyselyyn sijaitsee myös sivulla: www.tampere.fi/liikenne-ja-kadut/pyoraily-ja-jalankulku

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?