Keräys kodittomille eläimille

Yhdistyksillä on kova tarve etenkin kissanruoalle. Kuva: Kissojen suojelu Kisu ry.

Yhdistyksillä on kova tarve etenkin kissanruoalle. Kuva: Kissojen suojelu Kisu ry.

Kulunut vuosi ollut ennätyksellisen paha

Lempäälän-Vesilahden Sanomat järjestää perinteeksi muodostuneen Eläinten viikon keräyksen kodittomien eläinten hyväksi.

Eri yhdistyksistä tiedotetaan, että kulunut vuosi on ollut katastrofaalinen. Eläimiä on tullut yhdistyksille ennätyksellisen paljon, ja ne ovat entistä huonokuntoisempia ja sairaampia. Pirkanmaan eläinsuojeluyhdistyksestä Pesusta kerrotaan, että tänä vuonna hoitoon on tullut paljon myös kaltoin kohdeltuja koiria.

Surkein tilanne on silti kissoilla, joita hylätään aikaisempaa enemmän ja herkemmin. Yhdistyksille tulee paljon myös niin sanottuja populaatiokissoja. Ne ovat maaseudulla talojen pihapiireissä eläviä usein puolivillejä ja sairaita jopa sadan kissan laumoja. Eläimet voidaan loukuttaa talteen talon omistajan luvalla.

Yhdistyksillä on suurin tarve kissojen märkäruoalle, etenkin penturuoalle. Myös muut ruoka- ja tarvikelahjoitukset ovat tervetulleita. Liinavaatteita kuten vanhoja lakanoita sen sijaan ei tarvita tällä hetkellä.

Ruokaa ja tarvikkeita voi tuoda lehden konttoriin ensi viikon perjantaihin 14. lokakuuta asti. Konttori on auki maanantaista torstaihin kello 9–16 ja perjantaisin kello 9–15. Keräyksen tuotto jaetaan alueella toimiville eläinsuojeluyhdistyksille yhdistysten avuntarpeiden ja toimituksen harkinnan mukaan.

Yhdistyksillä on kova tarve etenkin kissanruoalle. Tämä kuva otettiin flunssaisesta kissasta sitä pelastettaessa. Kuva: Kissojen suojelu Kisu ry.

Yhdistyksillä on kova tarve etenkin kissanruoalle. Tämä kuva otettiin flunssaisesta kissasta sitä pelastettaessa. Kuva: Kissojen suojelu Kisu ry.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?