Matias Mustonen yleisurheilun vuoden urheilija

Matias Mustonen on LeKi Yleisurheilun vuoden urheilija.

Matias Mustonen on LeKi Yleisurheilun vuoden urheilija.

Lempäälän Kisa Yleisurheilun kauden 2016 päätös- ja palkitsemisjuhlassa jaettiin urheilumenestyksen mukaiset palkinnot. LeKi Yleisurheilu tarjosi tilaisuudessa kakkukahvit menestyksekkään kauden päätteeksi ja Vattenfall Seuracupin voiton kunniaksi.

Urheilumenestys oli jälleen kovaa luokkaa, kun kauden aikana urheilijat saavuttivat 12 SM-mitalia. Lisäksi nuorisoyleisurheilun puolella Vattenfall Seuracupin valtakunnallisen Giga-sarjan voitto tuli kaikkiaan viidennen, kerran joista nyt neljännen kerran peräkkäin Lempäälään.

Alkavan uuden kauden tapahtumia ovat Koululiikuntaliiton (KLL) maastokisojen järjestäminen 23. toukokuuta 2017 Hakkarissa sekä seurakehityshanke, johon Leki Yleisurheilu on osallistumassa. Myös käynnissä oleva Hakkarin urheilualueen kokonaissuunnittelu on seuralle tärkeää, ja toiveena on saada kenttäremontin myötä asianmukaiset olosuhteet lajille.

Virpi Lipponen  kiitteli kesäkauden aikaista isoa ja aktiivista 350 urheilukoululaisen ja 50 vapaaehtoisten ohjaajan porukkaa.

Sisulisäikäiset (9–15 v.) piirinmestaruusmitalistit palkittiin tavarapalkinnoilla. Kauden maastojuoksuista, kävelyistä, otteluista, huipentumista ja viesteistä LeKi Yleisurheilu saavutti 100 mitalia, jotka jakaantuivat kaikkiaan 48 eri urheilijalle.

Kaikki A-taitomerkkituloksen saavuttaneet sisulisäikäiset sekä SM-kisoissa menestyneet urheilijat palkittiin pokaalein. Valmennussopimusten piirissä oleville urheilijoille jaetaan myös kauden suoritusten perusteella myönnetyt stipendit. Kaikkiaan näitä palkittavia oli 53.

LeKi-seuranennätysplaketteja ulkoratakaudelta jaettiin ikäluokkien virallisista lajeista kaikkiaan 67 kappaletta. Eniten ennätyksiä tänä kesänä tekivät nuorten/yleisissä sarjoissa Santeri Kuusiniemi (M17-M) viidellä sekä sisulisäikäisistä Iina Niemelä (T9) kahdeksalla uudella seuraennätyksellä.

 

Vuoden urheilijan palkittiin 19-korkeushyppääjä Matias Mustonen, joka nousi kauden aikana uudelle tulostasolle. Seurahistoriaan Mustonen hyppäsi hallikaudella ylittämällä ensimmäisenä lekiläisenä kahden metrin haamurajan. Kilpailukauden päätteeksi oma ennätys kirjataan lukemiin 206. Kalevan Kisoissa Mustonen oli kahdeksas ja SM-halleissa kuudes. Oman ikäluokan mestaruuskisoista tuli niin halli- kuin ulkokaudella SM-hopeaa. Menestyksen myötä Mustonen oli Suomen maajoukkueessa 19-vuotiaiden Pohjoismaiden mestaruuskilpailuissa sekä nelimaaottelussa Reykjavikissa. Sijoitus PM-kisoissa oli kuudes. Mustonen oli mukana myös LeKi:n aitaviestijoukkueessa, joka sijoittui SM-kisoissa neljänneksi.

Vuoden sisulisäurheilijana palkittiin 15-vuotias Tomy Nurmesniemi, jonka parhaat meriitit tulivat aitajuoksusta ja pituushypystä. Oman ikäluokan SM-kisoissa Nurmesniemi oli 100 metrin aidoissa neljäs ja pituudessa viides. Lisäksi nuori urheilija oli mukana 19-sarjan menestyksekkäässä SM-aitaviestijoukkueessa. Kauden päättäneessä sisulisähuipentumassa Nurmesniemi voitti neljä mestaruutta ja oli isossa roolissa Vattenfall Seuracupin voittojoukkueessa.

Urheilijoiden menestyksen lisäksi myös seuratoimintaa mittaroidaan. Lempäälän Kisa Yleisurheilu oli kauden päätteeksi Hämeen piirin sisulisä- ja nuorisotoimintakilpailussa toinen, edellään vain suurseura Tampereen Pyrintö. Valtakunnallisessa nuorisotoimintakilpailussa sijoitus on 17. Kalevan malja -pisteitä seuralle kertyi sijalle 19. tarvittava määrä. Kaikki toiminnot summautuvat yhteen valtakunnallisessa seuraluokittelussa, jossa LeKi Yleisurheilu on 27.

 

Iso joukko muita ansioituneita

Tilaisuudessa palkittiin lisäksi useita urheilijoita ja seuratoimijoita erityspalkinnoilla.

Vuoden tulokas: Helmi Karjainen.

Vuoden kehittyjä: Leevi Lipponen.

Vuoden monitaiturit: Niia Niemelä ja Miika Niemelä.

Vuoden tiimipelaaja: Veera Rantala.

Vuoden sisulisäurheilijat: Jasmin Juujärvi, Johanna Ranta ja Oskari Saari.

Huomionosoitus urheilun ystäviltä: Pinja Kianta.

Vattenfall Seuracupin pistelinko: Eerika Reunanen.

Vattenfall Seuracupin Voitto Onninen –kannustuspalkinto: Elli Kalela.

Huomionosoitus vuosien vapaaehtoistyöstä: Terhi Leppimaa ja Arja Koskinen.

Vuoden Nuori Suomi -juniorivalmentaja: Ilari Hannikainen.

Vuoden seuratyöntekijä: Hannu Niemelä.

Vuoden sykähdyttävin hetki: Klaara Leponiemi Kalevan Kisojen 10000m 4. sija.

Erityishuomio Suomen ennätys: Santeri Kuusiniemi 150 m 16,01.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?