Vankilalähetys tukee uuden elämän löytämistä

Vankilalähetys eli hengellinen työ vankien parissa on vanhahtavasta nimestään huolimatta nykypäivän toimintaa maamme rangaistuslaitoksissa.

Kyse on ammattilaisten ja koulutettujen vapaaehtoisten tekemästä avustustyötä vankien ja heidän perheenjäsentensä parissa.
– Tavoitteena on, että vangit löytäisivät paikan yhteiskunnassa vankilassaolon jälkeen, tiivistää Akaassa sijaitsevan Kylmäkosken vankilan pappi Vesa Mäkelä.

Mäkelä kertoo keskiviikkona 5. lokakuuta Lempäälän Vanhassa pappilassa työstään sekä yleensä vankilalähetyksestä.

Vankilalähetyksen tärkein työmuoto on vankien kohtaaminen ja keskustelu eli sielunhoito.
– Ytimenä on sen pohtiminen mikä voisi olla toisin, jotta vanki ei enää palaisi entiseen elämäänsä, Mäkelä toteaa.
– Samalla tuomme esiin kristinuskon sanomaa. Siinä tärkeintä vangeille ovat mahdollisuus toivoon, armoon ja anteeksiantamukseen.

Kylmäkosken vankilassa on noin sata vankia. He kaikki ovat miehiä.

Vankilapappi on valtion virkamies ja yksi vankilan noin 80 työntekijästä. Asemansa vuoksi hän on tiiviisti mukana päivittäisessä arjessa.

Kohtaamisten lisäksi hän järjestää hengellisiä tilaisuuksia sekä vastaa omalta osaltaan kuntouttavasta toiminnasta ja perhetyöstä. Tärkeää on myös vankilasta vapautuvien vankien tukeminen.

Vesa Mäkelän yhteistyökumppaneita ovat muiden muassa eri seurakuntien työntekijät sekä vapaaehtoiset. Tällä hetkellä papin apuna on noin 20 vapaaehtoistyöntekijää.
– Uudet innokkaat tekijät ovat aina tervetulleita. Heille järjestetään tehtävään koulutus, vankilapappi kertoo.

Vankilalähetysilta ke 5.10. klo 18 Vanhassa pappilassa (Rovastintie 3). Mukana Kylmäkosken vankilapappi Vesa Mäkelä, diakoni Johanna Kylmälahti ja Pietari & Kalat -kuoro Pietari Korhosen johdolla. Tietoa vankilalähetyksestä, puheenvuoroja, musiikkia sekä mukavaa yhdessäoloa. Kahvitarjoilu.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?