Pelaajapakassa liikehdintää

Kuva: Harri Hedman KeuPaHT iskee kiekon ohi Kisan loistavasti torjuvan maalivahti Christian Heljangon. Sekä KeuPa että Jokipojat posvosivat pisteet Kisalta Hakkarista viime viikon otteluissa.

Kuva: Harri Hedman
KeuPaHT iskee kiekon ohi Kisan loistavasti torjuneen maalivahti Christian Heljangon. Sekä KeuPa että Jokipojat rosvosivat pisteet Kisalta Hakkarista viime viikon otteluissa.

Jääkiekossa pelaajasiirrot ovat arkipäivää, ne saattavat tapahtua hyvinkin nopealla aikataululla. Lempäälän kisan Mestis-joukkueessa koettiin iso takaisku, kun joukkueen kokenein pelaaja 32-vuotias kuljulainen Tommi Välimaa sai tarjouksen Oulun Kärpiltä, jolle hän ei voinut sanoa ”ei kiitos”.
Välimaalle tuli viime keskiviikona KeuPa-ottelun jälkeen tarjous lähteä ainakin kahdeksi kuukaudeksi paikkaamaan Ouluun Kärppiä, koska heidän rosteristaan on tippunut useita pelaajia loukkaantumisten takia pois. Samana iltana syntyi päätös lähdöstä, ja jo torstaina ”Välly” viiletti Kärppien kokoonpanossa Liigassa KalPaa vastaan.
– Kaikkien tiedossa oli, että Tommi hakee paikkaa Liigasta. Hänen sopimuksessaan oli pääsarjaan lähtemisen oikeuttava pykälä. Onnea Tommille, nyt vaan meidän pelaajapakasta täytyy löytyä hänen täyttäjänsä, tuumasi Kisan valmentaja Miikka Kuusela varsin rauhallisesti.
Alkukaudesta useampi kisalaisten oma sopimuspelaaja on pelannut KooVeessa Suomi-sarjaa, mutta Jokipojat-peliin saivat kutsun Mestikseen Tomi Iso-Mustajärvi, Valtteri Järviluoma ja Sami Kaislehto. Kukin heistä hoiti tonttinsa hyvin.
Liigasta Kisalla on lainassa muutamia pelaajia, joista HPK-laina Valtteri Hopposen laina-aika menee umpeen. Hänen jatkonsa Kisassa on kysymysmerkin alla. Myös Tapparasta lainalla oleva Tomi Peltonen saatetaan kutsua Liigaan, sillä Tapparalla on muutamia loukkaantumisia. Hopponen ja Peltonen ovat olleet Kisan kaksi tehokkainta pelaajaa alkukaudesta. Loukkaantuneidenkin listoissa on useampi pelaaja, kuten yhdeksi puolustuspään johtajaksi kaavailtu Jimi Kuronen.
– Meidän pelaamisemme suurin murhe on tekopaikkojen hukkaaminen. Useassa pelissä meillä olisi ollut tekotontteja hoitaa pelinratkaisu hyvissä ajoissa, kuten vaikkapa Jokipojat-kotiottelussa. Nyt täytyy vaan löytyä uusia tehomiehiä, kärsivällisyyttä ja työntekoa tarvitaan, painotti Miikka Kuusela.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?