Kunnossapitokaluston kilpailutusta puidaan korkeimmassa hallinto-oikeudessa

Kilpailutus Lempäälän katujen kunnossapitokaluston hankinnasta on päätynyt korkeimpaan hallinto-oikeuteen.

Tekninen lautakunta päätti kokouksessa 10. marraskuuta 2015 hankinnoista vuosille 2016-2017 ja mahdollisille kahdelle optiovuodelle.

Tarjoukset, jotka eivät olleet tarjouspyynnön mukaisia, hylättiin. Vertailuun ei otettu koneita tai kuljetusvälineitä, joita ei pyydetty eikä vuosimallia 2000 vanhempia koneita.

Tekninen lautakunta päätti tehdä puitesopimukset Pimara Oy:n kanssa kolmiakselisesta tienhoitoautosta, tienhoitotraktorista ja imulakaisuautosta sekä Tammerkone Oy:n kanssa kaksiakselisesta kuorma-autosta ja pyöräalustaisesta kaivinkoneesta. LC-Kaivin Oy:n kanssa puitesopimus tehtiin yhdistelmäkaivinkoneesta ja Lempäälän Raivaus- ja vihertyö Oy:n kanssa pyöräalustaisesta kaivinkoneesta ja telapuskutraktorista. Imupaineautosta puitesopimus tehtiin Kaivopumppu M. Kulmala Oy:n kanssa ja Pirkanmaan Talotoimi Oy:n kanssa imulakaisuautosta.

Markkinaoikeus päätti kesäkuussa kumota teknisen lautakunnan tekemän hankintapäätöksen siltä osin kuin se koskee kolmiakselista tienhoitoautoa. Markkinaoikeus katsoi, että Oy Mikkola Markku K.E. oli tarjouksessaan sitoutunut hankkimaan tarjouskilpailun mukaiset laitteet eikä tarjousta sen vuoksi olisi pitänyt sulkea tarjouskilpailusta tarjouspyynnön vastaisena kaluston iän perusteella.

Virheellinen päätös korjataan uudella tarjousten vertailulla ja uudella hankintapäätöksellä.

Pimara Oy valitti markkinaoikeuden päätöksestä korkeimpaan hallinto-oikeuteen. Korkein hallinto-oikeus ei anna asiassa välipäätöstä, vaan antaa ratkaisunsa asiassa vuoden sisällä. Koska asiasta ei tehdä välipäätöstä, on teknisen lautakunnan noudatettava markkinaoikeuden päätöstä.

Uudelleenvertailussa kolmiakselisen tienhoitoauton puitesopimustoimittajaksi valittiin Oy Mikkola Markku K.E. Puitesopimus on ehdollinen ja kumotaan mikäli korkein hallinto-oikeus kumoaa markkinaoikeuden päätöksen.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?