Keuruulla nähtiin 14 osuman maalikimara

Kuva: Harri Hedman LeKi-kasvatti Joona Luoto teki Vantaalla Kisan toisen souman ja hän pääsi myös Hämeenlinnassa esiintymään Liigaottelussa Tapparassa HPK:ta vastaan.

Kuva: Harri Hedman
LeKi-kasvatti Joona Luoto teki Vantaalla Kisan toisen osuman ja hän pääsi myös Hämeenlinnassa esiintymään Liigaottelussa Tapparassa HPK:ta vastaan.

Kiekko-Vantaa – Kisa 2 – 5, KeuPaHT – Kisa 6 – 8

Pelien henget: Kisa pääsi Tikkurilassa puolivahingossa 2 – 0-johtoasemaan. Kisan kultakypärä Tomi Peltonen pääsi ampumaan rangaistuslaukausta kahden maalin johtoasemassa, josta ei kuitenkaan maalia tullut. Kymmenen sekuntia tästä ja Kisan Valtteri Järviluoma otti hyökkäyspäässä turhaakin urhemman huitomisjäähyn, jonka aikana Kiekko-Vantaa kavensi. Tästä alkoi Kisan alamäki, joka lopulta suisti porukan selkeään tappioon. Esitys Vantaalla oli loppuosaltaan todella heikko.
Keuruulla puolestaan alkukaudesta tökkinyt maalinteko toimi loistavasti, mutta tällä kertaa oman pään puolustamisessa oli paljonkin toivomisen varaa. Kolmen maalin johtoasemassa Kisan henkinen ote löystyi ja Keuruu pääsi jo maalin päähän pelin loppuhetkillä.

Tehomiehet: Toivossa on hyvä elää, että maalinteon kuuluisa ketsuppipullo aukeaisi nyt kunnolla, merkit ainakin ovat hyvät. Tomi Iso-Mustajärvi oli viikon tehoässä (2+2). Raamikas ja työteliäs sentteri oli alkaukauden kokoonpanosta poissa, mutta loukkaantumisten takia hän sia näyttösaumansa ja on käyttänyt tilausuutensa loistavasti. Anton Levtchi ( 2+1) ja Matias Haaranen (0+3) olivat viikon muut tehomyyrät. Molemmat ovat nuoria ja erittäin lupaavia sekä kiekollisesti taitavia pelaajia, joilla on tulevaisuus jollain muulla tasolla kuin Mestiksessä.

A-nuorista iso askel Mestikseen: Lempäälässä aika ajoin kuulee viriteltävän keskustelua, että miksi ei omasta Mestistä pelaavasta A-junnusakista nosteta pelaajia kokeilemaan miesten Mestikseen. Varmasti tilaisuuksia ainakin joskus soisi annettavam, mutta kriitikoiden on hyväksyttävä sekin tosiasia, että A-nuorista on jättimäinen hyppy miehiin. Esimerkiksi viime kaudella A-nuorten SM-liigan pistepörssin kärkinimi 66 tehopisteellään oli Janne Seppänen, joka on saalistanut Kisassa pelaamissaan 11 ottelussa kolme syöttöpistettä ja plusmiinus-tilasto on rujosti seitsemän pakkasella. Juho Liuksiala saalisti Keuruulla lupauksia herättelevästi maalin ja syötön, mutta sitä ennen pelaamissaan yhdeksässä pelissä saldo oli kaksi tehomerkintää. Liuksiala oli kaudella 2015 – 16 A-nuorten maalipörssin voittaja 34 osumalla. Seppänen ja Liuksiala ovat ehdottomasti pelaajia, jotka kantavat LeKiä mahdollisesti jo tälläkin kaudella, mutta totuttelu miesten maailmaan ottaa aikansa.

Mitä seuraavaksi?: Kisa palaa kotiareenalleen keskiviikkona 26. lokakuuta, kun vastustajaksi saapuu Peliitat Heinolasta. Viikonloppuna joukkuetta odottaakin massiivinen pohjoisen kiertue, joka vie ensiksi Kajaaniin ja sitten Rovaniemelle.

 

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?