QR-koodi opastaa liikkumaan Narvassa

Venytä, venytä, jousta, jousta. Kyykkyyn mene ja yritä nousta. Heiluta peppua ja nosta jalkaa. Siitä se liikunnallinen elämä alkaa.

Ida ja Atte viihtyivät välineiden parissa mainiosti eikä mielikuvitus liikkeiden tekemisessä loppunut kesken. Kuva: Katariina Onnela

Ida ja Atte viihtyivät välineiden parissa mainiosti eikä mielikuvitus liikkeiden tekemisessä loppunut kesken. Kuva: Katariina Onnela

Yleisurheilukentän laidalle on Narvassa ilmestynyt kiipeilytelineiden näköisiä vempaimia. Lähempi tarkastelu osoittaa, että laitteissa voi toki kiipeilllä, mutta lisäksi voi venyttää, punnertaa, tasapainoilla, stepata, parkourata ja tehdä montaa muuta liikuntaharjoitusta kehon omalla painolla.

– Vain mielikuvitus on rajana ja sitten kun mielikuvitus loppuu, voi katsoa liikkeitä täältä, liikunta- ja nuorisosihteeri Sari Juuti opastaa.

Hän viittaaa laitteiden keskellä olevaan tauluun, jossa on esitelty erilaisia liikkeitä. Jokaisen liikkeen kohdalta löytyy QR-koodi. Älypuhelimeen ladattavalla QR-koodinlukijalla avautuu lyhyt Youtube-video, joka opastaa kuinka liike tehdään.

Laitteet on tarkoitettu kaikille ikäryhmille ja niitä saa rohkeasti mennä kokeilemaan, kannustaa Sari Juuti. Katso hänen esimerkkisuorituksensa videolta Digilässä.

Torstaina 20. lokakuuta järjestettiin yhteistyössä Aktiivinen Monari -hankkeen kanssa opastus laitteiden käyttöön. Hanketyöntekijä Leena Kurki kertoo, että liikuntapaikka on löydetty hyvin ja päivisin paikalla poikkeavat monet seniorit lenkillään venyttelemässä ja iltaisin laitteita hyödyntävät koululaiset vanhempineen. Narvan koululaisille laitteet ovat mainio lisä liikuntatunteihin.

– Välineet hankittiin yhteistyössä koulun kanssa. Yhdessä katsottiin mitä laitteita hommataan. Hankinnassa otettiin huomioon monien muidenkin toiveita. Tavoitteena on elämänkaariliikuntaa lapsista senioreihin, kertoo Sari Juuti.

Kunnan ja kyläläisten yhteistyössä kunnostamalla urheilukentälläkin kelpaa nyt liikkua, kun juoksurata on kunnossa ja rikkaruohot kitketty pois. Myös välineitä on uusittu, muun muassa korkeushyppypatja ja -telineet odottavat innokkaita käyttäjiä. Narvalaisten toiveissa on vielä valaistus, jotta laitteiden hyödyntäminen onnistuisi syksyn pimeilläkin.

Älypuhelin esiin ja saatavilla on taulullinen liikuntavinkkejä. Kuva: Katariina Onnela

Älypuhelin esiin ja saatavilla on taulullinen liikuntavinkkejä. Kuva: Katariina Onnela

QR-koodin lukemalla avautuu lyhyt Youtube-video, joka esittelee liikkeen. Kuva: Katariina Onnela

QR-koodin lukemalla avautuu lyhyt Youtube-video, joka esittelee liikkeen. Kuva: Katariina Onnela

Ida testasi miten onnistuu punnertaminen Narvan uusilla liikuntavälineillä. Hienosti sujui. Kuva: Katariina Onnela

Ida testasi miten onnistuu punnertaminen Narvan uusilla liikuntavälineillä. Hienosti sujui. Kuva: Katariina Onnela

 

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.