Hirsitalo kaikilla herkuilla

Katja Kokkoniemi ja Mikko Riikola tahtoivat hyvät toimitilat Lempäälän keskustasta ja päätyivät kirjakaupan entisiin tiloihin. Kuva: Katariina Onnela

Katja Kokkoniemi ja Mikko Riikola tahtoivat hyvät toimitilat Lempäälän keskustasta ja päätyivät kirjakaupan entisiin tiloihin. Kuva: Katariina Onnela

Rakentamisen ei tarvitse olla vaikeaa. Kotionnela ja KatjaKoo löivät neljän muun kanssa hynttyyt yhteen entisen kirjakaupan tiloihin ja saman katon alta saa pian kaiken tarvittavan.

Entisen kirjakaupan tiloissa on viime viikkoina tapahtunut muutoksia. Ne eivät ole jääneet huomaamatta ohikulkijoilta ja osansa kyselyistä ovat saaneet niin pankin konttori kuin kukkakauppa.

Tiloihin rakentuu sisustussuunnittelija Katja Kokkoniemen luotsaaman KatjaKoon sisustustuotemyymälä ja Mikko Riikolan hirsirakentamiseen erikoistuneen Kotionnelan toimisto. Timberhirren hirsiseinä on jo pystyssä ja marraskuun 19. päivä vietettäviin avajaisiin mennessä näytille rakentuu Tulikiven takka, OnPiippu-valmispiippuja, Omega-keittiöt ja Virte Solarin aurinkopaneeleita.

Yhteistyön alku juontaa juurensa viime vuoden elokuuhun. Tuolloin Timberhirren johtaja pyysi Katja Kokkoniemeä suunnittelemaan yrityksen asiakastiloihin sisustuksen. Pian ajatus jalostui niin, että lopulta yhteistyössä rakennettiin koko ekologinen hirsinen näyttelykoti sisustuksineen.

– Näyttelykoti valmistui Haapavedelle loppukeväästä. Siellä pidettiin koko rakentamisen ajan näyttöjä ja se varattiin ja ostettiin heti, Katja Kokkoniemi kertoo.

Sisustusmyymälän puoli valmistuu hyvää vauhtia. Kuva: Katariina Onnela

Sisustusmyymälän puoli valmistuu hyvää vauhtia. Kuva: Katariina Onnela

Hirsirakentaminen kiinnostaa enenevissä määrin myös Tampereen seudulla, joten seuraava näyttelykoti rakennetaan Lempäälään.

– Alamme rakentaa toista näyttelytaloa tämän vuoden puolella. Paikka on jo katsottuna lähellä keskustaa, maalaismaisemissa. Neuvottelut kunnan kanssa ovat kuitenkin vielä kesken, paljastaa Katja Kokkoniemi.

– Mallitalo on moderni hirsitalo, jolla halutaan näyttää, että se voi olla muunkin näköinen kuin perinteinen keltainen tai punainen mökki, Mikko Riikola jatkaa.

Mallitalossa yhdistyvät hirsirakentamisen skandinavisuus ja pala Afrikkaa. Katja Koon afrikkalaiset sisustustuotteet valmistetaan Tansaniassa, jossa hän työllistää useampia naisten keskuksia. Tekstiileitä valmistetaan myös lempääläisille tutussa Kimbiliossa. Pian Katja Kokkoniemi matkustaa reppu selässä Namibiaan etsimään lisää yhteistyökumppaneita.

Katja Kokkoniemi ja Mikko Riikola odottavat yhteistyötään innolla. Muut yhteistyökumppanit ovat löytyneet yllättävän helposti ja pienten toimijoiden yhdessä tekemisessä on voimaa.

– Tavoite on, että kaikki hyötyvät. Tässä on mahdollisuuksia vaikka mihin, aina katastrofista suureen menestykseen, toteaa Mikko Riikola hymyillen.

 

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?