Valtuusto torppasi kansanäänestyksen

Vesilahden kunnanvaltuuston kokous alkoi maanantaina 24. lokakuuta hiljaisella hetkellä, jolla kunnioitettiin valtuustossa varavaltuutettuna toimineen Tiina Jutilan muistoa.

Pertti Uusi-Erkkilä muistutti, että asioista keskustellaan taustalla, vaikka valtuustossa ei puhetta olisikaan. Kuva: Kari Pusa

Pertti Uusi-Erkkilä muistutti, että asioista keskustellaan taustalla, vaikka valtuustossa ei puhetta olisikaan. Kuva: Kari Pusa

Valtuuston käsittelyssä oli kuntalaisaloite kunnallisesta kansanäänestyksestä. Kuntalaisaloitteessa ehdotettiin kulttuurin ja liikunnan monitoimikeskusta Vesilahdelle. Kuntalaisaloitteen oli allekirjoittanut 169 äänioikeutettua vesilahtelaista.

Ehdotuksessa vaadittiin, että kirjastohanke otetaan uudelleensuunnitteluun ja suunnitelmat muutetaan laajempaa käyttäjäkuntaa palvelevaksi monipuoliseksi ja muuntojoustavaksi kulttuurin ja liikunnan monitoimikeskukseksi. Kunnanvaltuusto päätti, ettei kansanäänestystä toimiteta.

– Ollaan kuitenkin kiitollisia, että aloitteita tehdään ja tästäkin aloitteesta ollaan kiitollisia. Vaikka tässä todetaan, että kansanäänestystä ei järjestetä, niin asioista on kuitenkin keskusteltu taustalla ja aloitteen pohjalta varmasti joitakin asioita jää itämään tuleviin päätöksentekoihin. Kirjastohanke oli kyllä nähtävillä ja mielenkiintoista on, ettei saatu palautetta siinä vaiheessa. Tämä on nyt valitettavasti hieman myöhässä, sanoi Pertti Uusi-Erkkilä (kesk.) aloitteesta.

– Se viesti eteenpäin, että aloitteet tarkasti käydään läpi ja on hienoa, että joku perehtyy näin yksityiskohtaisesti asiaan ja löytyy kiinnostusta, totesi myös valtuuston puheenjohtaja Mervi Lumia.

Tarja Heino-Tolonen (kok.), Armi Lehtimäki (kesk.), Raija Marttila (kesk.) ja nuorisovaltuutettu Kreeta Viitala. Kuva: Kari Pusa

Tarja Heino-Tolonen (kok.), Armi Lehtimäki (kesk.), Raija Marttila (kesk.) ja nuorisovaltuutettu Kreeta Viitala. Kuva: Kari Pusa

Kunnanvaltuusto päätti yksimielisesti säilyttää Vesilahden tuloveroprosentin entisellään. Kunnan tuloveroprosentti on vuonna 2017 21,50 prosenttia, johon se nostettiin vuonna 2014.

Vuoden 2017 kiinteistöveroiksi päätetiin vakituiset asuinrakennusten osalta 0,55 prosenttia ja muun kuin vakituisen asuinrakennuksen osalta 1,30 prosenttia. Vesilahden yleinen kiinteistöveroprosentti on 1,20 prosenttia ja rakentamattoman rakennuspaikan 2 prosenttia. Yleishyödyllisille yhteisöille ei määrätä veroa, vaan niiden kohdalla sovelletaan normaaleja kiinteistöveroprosentteja.

Kesäkuun alussa 2017 alkavalle valtuustokaudella valtuutettujen lukumääräksi päätettiin kunnanhallituksen esityksen mukaisesti 21 valtuutettua.

Yksimielisesti hyväksyttiin myös Laukon ranta-asemakaavan muutos. Kaavamuutoksella on osoitettu 41 loma-asunnon rakennuspaikkaa ja kaksi rakennuspaikkaa erillispientaloille. RA-tonttien osalta rakennusoikeus nousee 165 kerrosneliömetriin ja AO-tonttien osalta tonttikohtainen rakennusoikeus on enintään 400 kerrosneliömetriä.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?