Juhla- ja kokoontumistilat jäävät Lempoisten seurakuntataloon

Seurakunnan virastot ja nuorisotila Lempäälä-taloon

Lempäälän seurakuntatalo.

Lempäälän seurakuntatalo.

Lempäälän ev.-lut. seurakunta rakentaa uudet toimisto- ja hallintotilat Lempoisten keskustaan nousevaan Lempäälä-taloon.

Lisäksi taloon valmistuu muuntautuvia kokoontumistiloja seurakunnan nuorisoa varten. Yhteensä Lempäälä-taloon tulee seurakunnan käyttöön 1 028 neliömetriä.

Asiasta päätti seurakunnan kirkkovaltuusto kokouksessaan tiistaina 25. lokakuuta. Päätös syntyi äänestyksen jälkeen äänin 19–6.

Kirkon vieressä sijaitsevan Lempoisten seurakuntatalon seurakuntasalit, keittiö sekä alakerrassa olevat lasten ja perheiden toimintatilat jäävät entiselleen juhla- ja kokoontumistiloiksi.

Sen sijaan rakennuksen nykyiselle toimistosiivelle etsitään uutta toimijaa tai käyttöä ennen Lempäälä-talon valmistumista. Uudisrakennuksen arvioidaan olevan muuttovalmis vuoden 2018 lopussa.

Seurakunnan kirkkoherra Mikko Oikarinen pitää tärkeänä uusien, käytännöllisten tilojen saamista hallinnon ja seurakuntalaisten käyttöön.

Lempäälä-taloon siirtyvät kirkkoherranvirasto ja taloustoimisto. Nykyisin ne sijaitsevat entisissä asuintiloissa. Vuokrattu nuorison kokoontumistila Hope on jo pitkään ollut liian pieni.

– Lempäälä-talosta kehkeytyy kuntalaisten kannalta ainutlaatuinen palvelukeskus, jossa saman katon alla ovat kunnan ja seurakunnan virastot, kirjasto sekä kokoontumis- ja vapaa-ajan tiloja, Oikarinen summaa.

Seurakunnan uusien toimitilojen kustannusarvio on alle kolme miljoonaa euroa.

Kirkkovaltuusto päättää joulukuussa ensi vuoden talousarvion yhteydessä seurakunnan rahoitusmuodosta. Mahdollisuuksia ovat tilojen vuokraaminen, osakkeiden ostaminen tai osamaksu.

Seurakunta on ollut jo pitkään mukana Lempäälä-talo-hankkeessa. Suunnittelua koskeva yhteistoimintasopimus allekirjoitettiin tämän vuoden huhtikuussa Lempäälän kunnan, Lempäälän seurakunnan ja SRV Rakennus Oy:n kesken.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?