Jani Kangasmaa palaa Loiskeen futisveturiksi

Kuva: Loiskeen arkisto Jani Kangasmaa on uusvanha Loiskeen jalkpalloluotsi.

Kuva: Loiskeen arkisto
Jani Kangasmaa on uusvanha Loiskeen jalkapalloluotsi.

Jalkapallokauden päättymisestä on aikaa vasta rapea kuukausi, mutta Sääksjärven Loiskeen leirissä on oltu hyvin hereillä ja työstetty jo tulevaa kolmosdivarikautta mallia 2017. Uusi valmennusduo on jo nimetty, sillä ensi kaudella joukkuetta vetävät Jani Kangasmaa ja Reijo Laaksonen. Kangasmaa muistetaan Loiskeen päävalmentajana muutama vuosi sitten, jolloin hänen sukunimensä oli Alanne.

– Koko kesän aikana taisin käydä vain kahdessa Loiskeen pelissä eli keskityin pienen lapsen ehdoilla elettävään perhe-elämään. Syksyn aikana kautta rantain alkoi juttua liikkua, että olisiko kiinnostusta paluuseen ja kun kotoa tuli asialle vihreää valoa, niin mukana remmissä ollaan, kertoo Kangasmaa.

Kangasmaan kanssa valmennuksesta vastaa lempääläinen, pitkään muun muassa juniorivalmennuksessa mukana ollut, Reijo Laaksonen. Joukkueen taustalla jatkavat hyvää työtä tehnyt duo Pertti Suhonen ja Jukka Karhunen. Alustava pelaajakartoituskin kertoo, että viime kauden ydinryhmä pysyy hyvin koossa.

– Jalkapallossa pelaajia menee ja tulee, joten tavoitteenamme on noin 30 hengen rosterin aikaan saaminen. Joukkueen toimintaan pieniä suuntaviivojakin Reijon kanssa olemme vetäneet, pelitapaa justeerataan pelaavampaan suuntaan, suunnittelee Kangasmaa.

Lempääläinen ikuisuuskysymys on toki talviharjoitteluolosuhteet tai lähinnä niiden puute, mutta voivotteluun asian tiimoilta ei Kangasmaa halua ryhtyä.

– Hervannan kuplahalli ja Nokia ovat paikkoja, joista ainakin irtovuoroja haemme. Nyt treenaamme jätkien kanssa Sääksjärven tekonurmella niin pitkään kuin säät ja kunta siihen antavat mahdollisuuden. Ideana on lisäksi, että kaksi kertaa viikossa vedämme läpi talven fysiikkaa eli yksi lenkki ja yksi kuntosaliharjoitus kuuluvat ohjelmaamme. Loiskeeseen halutaan selkeästi urheilullisempi ote kuin mitä on nähty viime vuosina, teesittää Jani Kangasmaa.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?