Lionit onnittelivat 150-vuotiasta Lempäälän kuntaa

Leijonat luovuttivat lahjoituksensa Lempäälän kunnan kasvatus- ja opetuslautakunnan kokouksessa 25. lokakuuta Hakkarin koululla. Lahjoituksen ottivat vastaan sivistysjohtaja Nina Lehtinen (oik.) sekä lautakunnan varapuheenjohtaja Irja Viljamaa, joka kättelee onnitteluvuorossa olevaa LC Lempäälä/Kanavan presidentti Olavi Mäkistä. Kuva: Mikko Koivuluoma

Leijonat luovuttivat lahjoituksensa Lempäälän kunnan kasvatus- ja opetuslautakunnan kokouksessa 25. lokakuuta Hakkarin koululla. Lahjoituksen ottivat vastaan sivistysjohtaja Nina Lehtinen (oik.) sekä lautakunnan varapuheenjohtaja Irja Viljamaa, joka kättelee onnitteluvuorossa olevaa LC Lempäälä/Kanavan presidentti Olavi Mäkistä. Kuva: Mikko Koivuluoma

Lempäälässä toimii aktiivisesti neljä lionsklubia. Lionien eli leijonien toiminnan tarkoituksena on palvella lähiyhteisöään vapaaehtoisvoimin. Lempäälän kunnan viettäessä 150 -juhlavuottaan paikkakunnan klubit päättivät tempaista yhdessä ja onnitella juhlivaa kuntaa lahjoituksella. Lionit lahjoittivat kunnan sivistystoimelle kahdeksan päivää peruskoulunopettajien täydennyskoulutusta Lions Quest -ohjelman puitteissa.

Lahjoitus kohdistettiin Lempäälän suurimmalle alakoululle, Lempoisten koululle, josta neljä opettajaa osallistuu kaksipäiväiseen Lions Quest -peruskoulutukseen Tampereella.

Lempäälän lionsklubit haluavat tällä tavoin edistää Lempäälän lasten ja nuorten hyvinvointia. Suuri kiitos kuuluu toki yleisölle, joka on osallistunut leijonien järjestämiin tapahtumiin, kuten lavatansseihin, joulukonsertteihin, nappulakisoihin, myyjäisiin ja lukuisiin muihin aktiviteetteihin

 

Elämisen taitoja ja päihteettömyyttä

Lions Quest -ohjelma on Yhdysvalloista lähtöisin oleva kasvatusmalli, jota toteutetaan eri koulutusasteilla varhaiskasvatuksesta toiselle asteelle. Metodina on menetelmien ja kasvatuksellisten työkalujen antaminen opettajille sekä varhaiskasvattajille, jotta nämä voivat soveltaa oppimaansa koulujen ja päiväkotien arjessa. Ohjelman tavoitteena on lasten ja nuorten elämisen- ja oppimisentaitojen vahvistaminen. Ohjelman keskeisiä tavoitteita ovat myös koulukiusaamisen ehkäiseminen s

ekä päihteettömän elämän tukeminen. Opettajien koulutusta toteuttavat ohjelmaan perehdytetyt suomalaiset opetusalan ammattilaiset, joilla on pitkä työkokemus opettajan ja erityisopettajan tehtävistä. He ovat muokanneet ohjelman suomalaiseen kulttuuriin ja yhteiskuntaan sopivaksi sekä perusopetuksen opetussuunnitelmaa tukevaksi.

 

Marja Sundström

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?