Tarinat sijoitetaan kartalle Rämsöössä

Rämsöön pienpiirteisessä maalaismaisemassa silmä lepää. Maisemat kertovat tarinaansa historiasta, luonnosta ja asukkaistaan. Nyt näitä asioita aletaan laittaa Rämsöössä kartalle. Mutta ei mitenkään perinteisesti vaan mobiilisti.

Rämsöön kylä on mukana ProAgria Etelä-Suomi ry:n hallinnoimassa Maisemahelmiä –hankkeessa, jota rahoittaa Kantri ry. Tässä hankkeessa haetaan uusia toimintatapoja ja mahdollisuuksia kylille omien maisemien hyödyntämiseen. Tavoitteena on tuoda kylän luontoa ja maisemaa esiin uudella tavalla eli rakentamalla mobiilireitti alueelle. Tavoitteena on myös lisätä asumisviihtyisyyttä, aktiivisuutta, säilyttää ja hoitaa kulttuurimaisemaa ja edistää luonnon monimuotoisuutta. Hanke kestää vuoden 2017 loppuun asti.

Mutta mistä löytyykään se kylän paras maisemapaikka tai hienoin luontokohde? Ja mihin paikkoihin liittyy mielenkiintoisimmat tarinat? Maisemahelmiä –hanke aloitetaan kaikille avoimella työpajalla. Työpaja kokoontuu sunnuntaina 6. marraskuuta klo 16.00 seurantalolla. Illan aikana kootaan kartoille luonto- ja maisemakohteita sekä niihin liittyvää historiaa. Lisäksi käydään läpi, miten hanke etenee jatkossa. Kaikki kyläläiset ovat lämpimästi tervetulleita mukaan ideoimaan ja tarinoimaan.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?