Moisiolammentien varteen koko matkalle kevyenliikenteenväylä

Moisiolammentien uusitut rakennekerrokset jätetään painumaan talven ajaksi. Uuden asvalttipinnoitteen tie saa aikaisintaan ensi keväänä. Kuva: Erkki Koivisto

Moisiolammentien uusitut rakennekerrokset jätetään painumaan talven ajaksi. Uuden asvalttipinnoitteen tie saa aikaisintaan ensi keväänä. Kuva: Erkki Koivisto

Moisiolammentielle on Moisionjoen sillalta eteenpäin olevalle muutaman sadan metrin osuudelle korjattu kadun rakennekerroksia sekä rakennettu suunnitelman mukaisesti tien vasempaan laitaan kevyenliikenteen väylä aina Pirkanmaan jätehuollon Lempäälän jäteasemalle saakka.

Tampereentieltä erkanevan Moisiolammentien alkupään rakennekerrokset  on uusittu muutamia vuosia sitten, jolloin osuudelle toteutettiin Moisiojoen sillalle saakka ulottuva kevyenliikenteenväylä.

Moisiolammentien päässä on jäteaseman lisäksi runsaasti teollisuus- ja muita halleja sekä Lempäälän kunnan risujen ja oksien sekä puutarhajätteen jättöpaikka. Tiellä on  runsaasti raskasta liikennettä, ja tien loppuosuus on ollut kuoppainen.

Tienparannus on tehty kunnan omana työnä. Tie jätetään murskepintaan talveksi ja kerrosten annetaan painua talven ajan. Asvalttipäällysteen tie saa aikaisintaan ensi keväänä.

Tievalaistus on uusittu samassa yhteydessä led-lampuin, ja puhelin- ja sähköoperaattorit ovat sijoittaneet kaapelinsa auki kaivettuihin tierakenteisiin.

Samantyyppinen saneeraus, jossa on tehty vanhalle tielle rakennekerrosten saneeraus ja uusi kevyenliikenteenväylä muutaman sadan metrin matkalle, on ollut samanaikaisesti käynnissä myös Lopentiellä Lempäälässä.

– Meillä on ollut myös puolenkymmentä muuta tien käytettävyyttä ja asumisviihtyvyyttä parantavaa saneeraushanketta eri puolilla kuntaa kesän mittaan. Vanhojen teiden saneeraustarpeita on paljon  samaan aikaan, kun väestönkasvun myötä rakennetaan paljon uusia alueita, mikä myös sitoo resursseja, sanoo työpäällikkö Hannu Laskujärvi Lempäälän kunnasta.

Marraskuun viimeisellä viikolla tehtiin Tampereentiellä Hattulanmäeltä Palomäentielle vievällä reilun kolmen kilometrin osuudella kevyenliikenteenväylän viimeistelytöitä. Halkeamien vaivaama huonokuntoinen vanha päällyste ja rakennekerroksia uusittiin ja samassa yhteydessä korjattiin roudan painamia tierumpuja. Kunnan omana työnä tehty saneeraustyö vei noin kuukauden päivät.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?