Emma Gleisnerille PM-hopeaa Islannista ja junioreille menestystä cup-finaalissa

Emma Gleisner paransi omaa ennätystään peräti seitsemän kiloa.

Emma Gleisner paransi omaa ennätystään peräti seitsemän kiloa.

Lempäälän Kisan Emma Gleisner voitti hopeaa Islannissa järjestetyissä painonnoston Pohjoismaiden mestaruuskilpailuissa. Emma nosti naisten alle 20 vuotiaissa normaalia painoluokkaansa ylempänä eli +75 kilon sarjassa. Sarjavaihdosta ylempään sarjaan päätti Suomen valmennusjohto, jotta Suomi sai mahdollisimman suuren pistesaaliin joukkueiden väliseen kilpailuun.

Itse kisassa ensimmäinen tempausnosto epäonnistui, mutta siitä sisuuntuneena lopuissa suorituksissa ei ollut arvostelulle sijaa. Lopulta tulokseksi tuli uudet ennätyspainot  tempauksessa 67 kiloa, työnnössä kaikkien nostojen onnistuessa 85 kiloa. Näin ollen myös yhteistuloksessa Emma saavutti uuden ennätyksensä 152 kiloa, joka parani peräti 7 kiloa. Tuloskehitys onkin ollut varsin mukavaa kun vielä alkuvuodesta työntötulos oli sama kuin mitä nyt Emma tempasi. Sarjan voitti aikuisten PM-kisoissakin kultaa voittanut Islannin Freyja Mist Olafsdottir kovalla 189 kilon yhteistuloksella.

Seuraavana tavoitteena Emmalla on rikkoa helmikuun yleisen sarjan SM-kilpailujen tulosraja, joka jäi vielä muutaman kilon päähän. Yksi mahdollisuus siihen on tammikuussa Lempäälässä järjestettävissä piirinmestaruuskipailuissa, minne odotetaan isoa joukkoa tulosrajan tavoittelijoita.

Myös edellisviikonloppuna kilpaillussa Juniori Cupin loppukilpailussa oli rutkasti kisalaisväriä edustettuna. Loppukilpailuun kutsuttiin kolmen osakilpailun perusteella ikäluokkansa parhaat nostajat. Kisaa pääsivät edustamaan alle 12 vuotiaisiin tyttöihin Iiris Savolainen, alle 12v. poikiin Artturi Häkli ja alle 15v. poikiin Iiro Savolainen. Koko porukallaolikin nostojyvä kohdallaan ja kaikki tekivät uusia omia ennätyksiään. Iiris 33 kg (14+19) sijoitus loppukilpailussa 4. sijalle, Artturi 91 kg (41+50) sijoitus 2. ja Iiro 64 kg (28+36) ja 8.sija.

Lekin laadukasta juniorityötä korostaa vielä se seikka että vain kahdella seuralla LeKin lisäksi oli osallistujien joukossa kolme tai enemmän urheilijaa. Voidaankin siis olettaa, että lempääläläisessä painonnostossa tullaan näkemään hienoja suorituksia myös jatkossa.

Teksti: Teemu Roininen

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?