Hakkarin hiihtokausi alkoi lauantaina

Juuri avatun maksullisen tykkilumiladun kääntöpaikalla kävi melkoinen kuhina lauantaiaamuna. Kuva: Erkki Koivisto

Juuri avatun maksullisen tykkilumiladun kääntöpaikalla kävi melkoinen kuhina lauantaiaamuna. Kuva: Erkki Koivisto

Lempäälän tykkilumiladun avaus Hakkarissa lauantaina 5. marraskuuta aamulla kello kahdeksan merkitsi koko pirkanmaalaisen hiihtokauden alkua.

Sekä sään että ladun puolesta loisto-oloissa hiihtäjiä oli lauantaina 175 ja sunnuntaina 255.

– Paljon enempää ei reilun kilometrin mittaiselle kiepille olisi hyvin mahtunutkaan. Viime talvena purun alle tykitettyä lunta ja jäähallin hilettä olisi ollut hieman pidempäänkin hiihtorataan, mutta perjantaina loppui aika ja konemiesten voima, sanoo Antero Korhonen LeKi:sta, jonka hiihtoaktiivit olivat ponnistuksineen saaneet aikaan aikaisen hiihtomahdollisuuden

Hiihtäjiä kirjattiin Lempäälän lisäksi kaikista lähikunnista. Viikonvaihteen kävijöistä tamperelaisia oli noin joka viides.  Lempääläläisiä oli liki puolet. Kaukaisimmat hiihtäjät matkasivat Hakkariin viikonvaihteessa Riihimäeltä, Hämeenlinnasta, Forssasta, Tammelasta, Loimaalta, Porista, Vammalasta ja Vilppulasta.

Tykkilumen levitys alkoi Hakkarissa pakkasten myötä torstaiaamuna 3. marraskuuta. Tykkilumilatu tehtiin kokonaan kuntoon perjantaina, ja sille tuli hiihtopituutta noin 1,2 kilometriä. Reitistä on yhteen suutaan hiihdettävää osuutta noin 700 metriä ja edestakaisin hiihdettävää noin puoli kilometriä. Tykkilumiladun alku ja kääntöpaikka on sinisen huoltorakennuksen vieressä lähellä viipalekoulurakennusta.

Maksullisesta käytöstä peritään kertalipun hintana aikuisilta yhdeksän ja lapsilta kuusi euroa. Tykkilumilatu ja lipputoimisto ovat avoinna joka päivä aamukahdeksasta iltakahdeksaan. Latu soveltuu sekä perinteisen että luistelutyylin hiihtoon

Valkeakosken ja Tampereen kaupungit sekä Kankaantaan Kisa Nokialla valmistelevat tällä viikolla ladun tekoa.  Niilläkin on talvella purun alle tykitettyä lunta reilun kilometrin mittaisen hiihtoradan tekoon.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.