Onneni on olla Herraa lähellä

Eräs ihminen on jäänyt lähtemättömästi mieleeni. Asuimme perheenä muutaman vuoden Etu-Aasiassa ja siellä ollessamme meille tutuksi tuli Hatice-täti. Hän kuului syrjittyyn vähemmistöryhmään, jolla siinä maassa on kantaväestöä reilusti huonommat oltavat. Hatice-täti asui pienessä hyvin vaatimattomassa huoneessa, jossa kalustuksena oli vain sänky, pöytä ja kamiina huoneen lämmitystä varten. Sairaudet olivat vieneet näön ja liikuntakyvyn.

Sosiaaliturvan puuttumisen sekä oman ja läheisten köyhyyden vuoksi hänellä ei ollut mahdollisuutta hakeutua lääkäriin, ostaa lääkkeitä tai saada apuvälineitä liikkumiseen. Hän oli käytännössä katsoen kotinsa ja sairauksiensa vanki. Tytär ja muut seurakuntalaiset kävivät häntä katsomassa ja pitivät huolta sen minkä pystyivät.

Näin suomalaisena hyvinvointivaltion keskellä kasvaneena helposti ajattelee, että hänellä ei ollut elämässä mitään. Kaikki mitä oli ollut, oli viety. Kuitenkin hänen luonaan vieraillessa tuli vakuuttuneeksi siitä, että hänellä oli ihan kaikki. Hän huokui iloa ja kiitosta. Hän ei näyttänyt valittavan inhimillisesti katsottuna toivottomalta näyttävästä tilanteestaan. Varmasti hänellä huonojakin hetkiä oli, mutta kaiken keskellä hän vaikutti hyvin onnelliselta.

Hänellä oli Jeesus ja se oli hänelle kaikki. Päivät pitkät hän vietti rukoillen ja laulaen, seurustellen Jeesuksen kanssa. Hänellä oli päivittäin monta tuntia aikaa rukoilla toisten ihmisten puolesta. Hänen luonaan vierailevat olivat monesti hyvin kosketettuja. Kesken jutustelun hän saattoi väliin huudahtaa: ”Voi kun minä pääsisin jo Taivaan kotiin Jeesuksen luo”!

Psalmin kirjoittajan sanat: ”Minun onneni on olla Herraa lähellä”, rupesivat elämään uudella tavalla tädin luona vierailleilla. Tapaamiset myös vakuuttivat entisestään, että Raamatun lupaukset ovat totta jo tässä elämässä. Omaisuus, terveys, läheiset – ne meiltä voidaan ottaa pois, mutta Jeesus on ja pysyy. Hän antaa sisällön elämään,mitä mikään muu tässä maailmassa ei voi antaa. Jeesus on lupauksensa mukaan kanssamme joka päivä ja joka hetki (Matt.28:20). Hän vahvistaa, lohduttaa ja rohkaisee. Syvimmänkin toivottomuuden keskelle Hän antaa tulevaisuuden ja toivon (Jer 29:11).

Vaikka kaikki muu vietäisiin, Hänen läsnäolonsa, rakkautensa ja armonsa on totta joka päivä ja joka hetki niin tässä ajassa kuin myös rajan yli siirryttäessä. Vaikka vuoret järkkyisivät ja kukkulat horjuisivat, minun rakkauteni sinuun ei järky eikä minun rauhanliittoni horju, sanoo Herra, sinun armahtajasi. (Jes 54:10).

Teksti: Sanna Tiainen

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?