Vuokatissa ylä- ja alamäkeä

Suunnitelmien mukaan ja vastoinkäymistä sairastelun muodossa – siinä LeKi -hiihdon saldo kilpakauden avauksesta Vuokatissa 29.- 30.10. Naisten viestijoukkue oli 31:n joukkueen kisassa 15. Eeva Nurmi ei selviytynyt perinteisen sprintissä välierään.

Leena Nurmi sai Slovenian leiriltä kuun alussa taudin, jonka takia hän ei lähtenyt maajoukkuehaastajien leirille Espanjaan. Useimmat haastajaryhmästä saivat ”Planican taudin”. Vielä muutama päivä ennen Vuokatin Suomen cupia hän uskoi olevansa kilpakunnossa, mutta tehtäväksi jäi tsempata muita kisalaisia. Marraskuun alku menee tervehtyessä ja liiton leirillä, ja kisakausi näillä näkymin alkaa Muonion Oloksella 11.-13. päivä.

3×4 kilometrin viestijoukkueessa kisasivat tällä kertaa hiihtojärjestyksessä Eeva Nurmi, Sanni Alatalo ja Leenan tilalla Ida Rintala. Trio hiihti ilman kommelluksia ja notkahduksia tasaisesti. Hämeenlinnan Hiihtoseuran pronssi oli hämäläisittäin omaa luokkaansa. Haka jäi niukasti LeKi:n taakse sijalle 16. Tampereen Pyrintö oli 26.

Miesten 3×6 kilometrin viesti tyssäsi LeKi:n osalta ennen kuin oli edes alkanut. Jani Keto sairastui lauantaina, mutta yritti apteekkivierailun turvin kohentaa itseään sunnuntaiksi viestikuntoon. Varahiihtäjäksi nimetty huonekaveri Valtteri Niskanenkin oli sairas.

Sunnuntaiaamuna joukkue sopi, että avaajaksi nimetty Jani hiihtääkin ankkurina saadakseen hivenen lisäaikaa röörien aukaisemiseen. 20 minuuttia ennen viestin starttia Jani totesi ettei pysty kisaamaan. Kilpailunomaisena harjoituksena Esa Seppä aloitti ja Onni Rintala jatkoi tietäen ettei joukkue pääse maaliin.

– Sairastumiset ja suksihuolto pistivät meikäläiseenkin vipinää, raportoi miesten joukkueen johtaja Kyösti Rintala.

– Ja mitä itse cup -kisojen ajankohtaan tulee, niin olivat liian aikaisin.

Hiihtäjiä tehdään yhä kesällä, mutta liian moni urheilija lähti ladulle ilman yhtään lumiharjoitusta maastossa.

Teksti: Antero Korhonen

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?