Lahjoita jouluiloa

Hyväntekeväisyys antaa hyvän mielen lahjoittajalle ja lahjan saajalle. Jouluiloa voi lahjoittaa monella tavalla.

Vielä ovat hyllyt tyhjinä, mutta pian lahjoitukset täyttävät ne. Henriikka Tarri kertoo, että lahjoituksia voi tuoda mihin tahansa seurakunnan toimipisteeseen sen aukioloaikana. Kuva: Katariina Onnela

Vielä ovat hyllyt tyhjinä, mutta pian lahjoitukset täyttävät ne. Henriikka Tarri kertoo, että lahjoituksia voi tuoda mihin tahansa seurakunnan toimipisteeseen sen aukioloaikana. Kuva: Katariina Onnela

Jouluun on matkaa reilu kuukausi ja kauppojen hyllyt notkuvat joulusuklaista, torttutaikinoista ja muista joulun herkuista. Kaikille joulukaan ei ole yltäkylläisyyden aikaa. Lempäälän seurakunnan diakoniatyö on järjestänyt vuodesta 2012 erityisen joulukeräyksen, jossa kerätään lahjoituksia vähävaraisille lempääläisille.

– Toivomme, että ihmiset lahjoittaisivat meille ympäri vuoden. Jouluna se kuitenkin tuntuu eniten, jos minulla ei ole ja muilla on, kertoo diakoniatyöntekijä Henriikka Tarri.

Apua tarvitsevien määrä on vuosien mittaan pysynyt Lempäälässä lähes samana. Vain hienoista nousua on ollut havaittavissa. Jouluna 2015 jouluiloa jaettiin 109 eri talouteen, josta lapsiperheitä oli 36 ja yksin asuvia 53 henkilöä. Yhteensä apua sai noin 240 lempääläistä. Kaikki avun saaneet olivat vähävaraisia.

Lahjoituksia seurakunnalle tulee yksityisten ihmisten lisäksi esimerkiksi terveyskeskukselta, Himminkodosta ja erilaisilta yrityksiltä.

Lahjoituksiksi toivotaan erityisesti ruokatavaraa ja hygieniatarvikkeita.

– Kahvia, teetä, glögiä, erilaisia hiutaleita, jauhoja, säilykkeitä, lapsille muroja ja myslejä, pastaa… Kaikkea, mikä ei tarvitse kylmää, luettelee Henriikka Tarri.

Hän vinkkaa, että joulukarkit ja -suklaat  olisivat mukava yllätys monelle, koska osto-osoituksella ei niitä voi ostaa.

Hygieniatarvikkeista tarvetta on esimerkiksi shampoolle, vauvan vaipoille, tiskin- ja pyykinpesuaineille sekä hammasharjoille.

– En muista, että koskaan olisimme saaneet sellaista lahjoitusta, mitä kukaan ei olisi tarvinnut. Vaikka saisimme sata purkkia luumusosetta, se menee kyllä.

Lapsille voi tuoda lahjaksi annettavia leluja ja näin joulun aikaan toive on, että ne olisivat uusia. Pakettiin leluja ei kannata kääräistä.

– Meille kaikki alle 18-vuotiaat ovat lapsia, muistuttaa Henriikka Tarri ja toivoo lahjoja myös isommille lapsille.

Lahjoituksia voi tuoda kaikkiin seurakunnan toimipisteisiin niiden aukioloaikoina.

– Esimerkiksi perhekerhoihin voi tuoda samalla kun menee itse sinne. Parhaiten auki ovat Olkkari, kirkkoherranvirasto ja Majakka. Ja vaikka kirkkoon voi tuoda.

Vielä ovat hyllyt tyhjinä, mutta pian lahjoitukset täyttävät ne. Henriikka Tarri kertoo, että lahjoituksia voi tuoda mihin tahansa seurakunnan toimipisteeseen sen aukioloaikana. Kuva: Katariina Onnela

Vielä ovat hyllyt tyhjinä, mutta pian lahjoitukset täyttävät ne. Henriikka Tarri kertoo, että lahjoituksia voi tuoda mihin tahansa seurakunnan toimipisteeseen sen aukioloaikana. Kuva: Katariina Onnela

Jouluiloa jakavat myös nämä

Joulupuukeräys

  • Projektin ajatuksena on viedä palanen joulua perheisiin, joissa joulupukki ei välttämättä muuten vierailisi. Keräyksen lahjoitukset jaetaan joululahjoina pirkanmaalaisille 0-17 vuotiaille lapsille. Keräysaika 18.11.-11.12.
  • Keräyspisteeltä löytyy joulukuusi, johon on ripustettu pakettikortteja, joko tyhjinä tai iän osalta valmiiksi täytettynä. Kun olet löytänyt lahjan (tai olet menossa hankkimaan lahjaa), nappaa kuusesta kortti ja täytä siihen lahjan sisältö. Kortin täyttämisen jälkeen paketoidun lahjan voi jättää keräyspisteellä olevaan lahjasäkkiin, josta se toimitetaan eteenpäin saajalle.
  • Keräyspiste: Prisma Ideapark ja Ståhlbergin kahvila

Ole joulupukkina seniorille

  • Ilahduta yksinäistä vanhusta joulukukalla.
  • Etsi lähin kampanjakukkaliike ja mene käymään liikkeessä 14.11.–19.12.2016 välisenä aikana. Valitse joulupuusta mieleisesi nimilappu. Voit kirjoittaa oman joulutervehdyksesi lahjansaajalle nimilapun taakse. Valitse joulukukka, jonka haluat lahjoittaa. Maksa valitsemasi joulukukka ja jätä nimilappu liikkeen myyjälle. Home Instead Seniorihoiva ja yhteistyötahot toimittavat kukat vastaanottajilleen viimeistään jouluviikolla.
  • Keräyspiste: Prisma Ideapark

Jouluapua

  • Tavoitteena on toteuttaa lapsille ja nuorille joulujuhlan tunnelmaa huolimatta perheen haastavasta taloudellisesta tilanteesta.
  • Jouluapua toimii linkkinä avunantajan ja avunsaajan välillä. Avunantaja toimittaa lahjoituksen suoraan avunsaajalle.
  • Kaikki hakemukset löytyvät Jouluapua-sivun seinältä Facebookissa sekä kartalta osoitteesta http://jouluapua.fi/kartta/.  Kartalta valitaan perhe, jota halutaan auttaa. Klikkaamaalla kartalla näkyvää perhettä esiin avautuu yhteydenottolomake, jonka kautta saa suoran yhteyden perheeseen. Yhteydenottokaavakkeen lähettämisen jälkeen jäädään odottamaan yhteydenottoa perheeltä.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?