Turuntien kainaloon Halkolannotkoon kaavaillaan toimivaa puistoa

Lempäälän vihertyöryhmän mukaan Turuntien vareen merkitys virkistysalueena kasvaa, kun rautatien itäpuolelle Lempäälän  keskustaan kaavoitetaan runsaasti uutta asutusta. Kuva: Erkki Koivisto

Lempäälän vihertyöryhmän mukaan Turuntien vareen merkitys virkistysalueena kasvaa, kun rautatien itäpuolelle Lempäälän keskustaan kaavoitetaan runsaasti uutta asutusta. Kuva: Erkki Koivisto

Turuntien varressa Valkeakoskentien eteläpuolella sijaitsevalle Halkolannotkolle Lempäälässä aletaan laatia asemakaavan muutosta  ja laajennusta.

Lempäälän vihertyöryhmä on anonut Lempäälän kunnan kaavoitus- ja rakennusjaostolta asemakaavan muuttamista ja laajentamista Turuntien ja Halkolan asuntoalueen väliselle alueelle. Vihertyöryhmällä on aikomus hakea alueelle toteutettavan puiston suunnitteluun ja rakentamiseen Leader-rahoitusta. Lempäälän keskustan osayleiskaavassa alue on varattu virkistysalueeksi ja Halkolannotko on suureksi osaksi asemakaavoitettu puistoksi.

Vihertyöryhmän mukaan asemakaavaa pitäisi laajentaa idän suuntaan ja osoittaa Turuntien varteen suojaviheraluetta, jolle voidaan rakentaa melueste.

Halkolannotko on laajuudeltaan noin lähes kaksi ja puoli hehtaaria. Se rajoittuu pohjoisessa Valkeakoskentiehen, idässä tiehen 190, lännessä Halkolantien asutukseen ja etelässä Halkolan leikkikenttään.

Puistoon olisi tarkoitus toteuttaa oleskelupaikkoja, istutuksia, kävelypolkuja ja kosteikkoalue hulevesialtaana. Puistoon voitaisiin vihertyöryhmän ehdotuksen mukaan sijoittaa teemaleikkipuisto, kuntoilupuisto, nurmikenttä ja ulkokatsomo.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?
Monet artikkeleistamme ovat vain rekisteröityneille lukijoille. Luo tunnukset, niin pääset lukemaan enemmän. Rekisteröityminen on helppoa ja maksutonta.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>