”Tyhjällä päällä hyvä pelata”

Sarjajumbona majailevan Lempäälän Kisan Mestis-joukkueen orastavan nousun merkkejä on näkyvissä. Vaikka joukkue olikin kotipelissään Peliittoja vastaan saamaton, niin vieraspelin taisteluvoitto palautti uskon siihen, että tavoitteena olevat pudotuspelit on mahdollista kokea kevättalvella Hakkarissa.

– Henkimaailman hommistahan urheilu monesti on kiinni. Nytkin perjantain peliin piti lataukset olla tapissa ja silti olimme sanalla sanottuna kaukalossa aika munattomia. Lauantaille ainakin itse tyhjensin pään kaikista jääkiekkoon liittyvistä ajatuksista, ja tyhjällä päällä olikin hyvä pelata, mietiskeli Kisan kapteeni Sami Laakso joukkueurheilun syviä mentaalipuolen pohjavirtoja.

Kisalla on useasti kauden aikana käynyt, että alussa hankittu johto sulaa viimeistään päätöserässä. Syynä useimmiten on ollut liiallinen jäpitys ja siitä seuranneet virheet.

– Tapa, miten Heinolassa nousimme tappioasemasta voittoon, oli meille henkisesti äärimmäisen merkittävä. Tällaiset taistelemalla tulleet maalin voitot ovat tosi tärkeitä, Laakso alleviivasi.

Sami Laakso tunnetaan kaukaloiden työmyyränä, itsenä sumeilematta likoon laittavana taistelijana. Tehomies hän ei aikuisurallaan ole ollut. Laakson Mestis-ura kasvattajaseurassaan alkoi kaudella 2013 – 14, ennen tätä sesonkia hän oli viimestellyt 126 ottelussa vain kolme osumaa. Kuluva kausi on tuottanut 17 pelissä jo viisi tehtyä maalia.

– Onnistumiset maistuvat hyvältä. Sanoisin, että Heinolan kaksi maalia päätöserässä olivat palkintoja kovasta työnteosta.

Kapteeni nimeää kaksi konstia, joilla hän uskoo joukkeeunsa nousevan jumbopaikalta ylemmäs.

– Valmentaja Kuuselan Miikka suoraviivaisti pelitapaamme, se tuntuu sopivan meille hyvin. Iso juttu on sekin, että jokaisen pelirosterissamme olevan kaverin on keskityttävä Kisan peleihin tapahtui Tapparassa, Ilveksessä tai HPK:ssa mitä hyvänsä, Laakso teesitti.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?