Aino-Kaisa Saarisen MM- valmentautuminen aikataulussa

Aino-Kaisa Saarinen, Lempäälän Kisa, hiihti neljänneksi sunnuntaina Rovaniemellä  Suomen cupin perinteisellä kympillä. Voittaja Krista Pärmäkoskesta hän jäi 25 sekuntia. Mukana olivat jokseenkin kaikki maan kärkihiihtäjät.

Saavutus oli parempi kuin, mitä vielä pari kuukautta sitten tohdittiin uskoa. Esikoistytär syntyi keväällä, ja vielä lokakuun alussa ”Aikku” tuskitteli kilpailupainon ja kunnon olevan kilojen ja hikipisaroiden takana.

Kilpailukautensa hän aloitti jo Oloksella marraskuun puolivälissä runtaten siellä perinteisen sprintin . Rovaniemen kilpailusta hän tuumi:

– Parempaa kuin viikko sitten Oloksella. Kisa kisalta edeten uskon hiihdon muuttuvan pakottamisesta rennoksi ja helpoksi.  Seuraava askel matkalla kohti  Lahden MM-kisoja on ensi viikonvaihteessa Rukalla maailmancupin avaus.  Olen aikataulussa, aikaa MM- taistoihin on riittävästi.

LeKi:n Eeva Nurmi sijoittui kilpailun 36:nneksi. Osallistujia oli 59.  Maajoukkueen haastajaryhmään erityisesti sprinttaajana kuuluva siskonsa Leena Nurmi ei voinut avata kilpakautta, koska hän potee yhä syyskuiselta Slovenian leiriltä saamaansa tautia. Hän osallistui koemielessä liiton viikon mittaiselle leirille Rovaniemellä marraskuun alussa, mutta nyt on meneillään kuun loppuun asti kestävä harjoittelutauko.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?