Ei lämmöntuotantoyksikköä tässä vaiheessa Herralaan

Pitkään valmisteltu ja alueeltaan laaja Kuokkalan-Hakkarin-Herralan osayleiskaava on vihdoin  tulossa voimaan. Lempäälän kunnanhallitus on merkinnyt korkeimman hallinto-oikeuden asiaa koskevan päätöksen tiedokseen ja valtuutta kunnan teknisen toimen tiedottamaan kaavan voimaantulosta.

Kaavan valmistelusta tehdyt valitukset toivat siihen kaksi muutosta. Kaavasta jäivät tässä vaiheessa pois Hämeenlinnan hallinto-oikeuden päätöksen mukaisesti Hääkiveä vastapäätä sijaitseva tilakeskus, joka ei olisi ollut osayleiskaavassa kokonaisuutenaan toiminnallisena alueena.

Korkein hallinto-oikeus kumosi Hämeenlinnan hallinto-oikeuden ja Lempäälän kunnanvaltuuston loppuvuodesta 2014 hyväksymän päätöksen osayleiskaavasta siltä osin kuin se koski Turuntien (190) varrelle osoitettua Lempäälän Lämmön omistaman yhtiön energiahuollon aluetta. Lempäälän Energia Oy suunnitteli Lempäälän keskustan lämmöntuotantoyksikköä Herralan alueelle. Turuntien ja Ahtialantien risteykseen kahdessa vaiheessa toteutettava hanke olisi ollut haketta energianlähteenä käyttävä 10 megawatin lämpövoimala. Korkeimman hallinto-oikeuden ratkaisun mukaan voimalaitoksesta olisi aiheutunut haittaa asianomistajalle eikä selvityksiä  voimalan laajimman mahdollisimman toiminnan vaikutuksista olisi voitu jättää tulevaisuuden selvitysten varaan. Päätös ei estä voimalaitoksen edellytysten uudelleen valmistelua.

– Nämä kaksi kohdetta jäävät kaavasta pois. Kaikilta muilta osin kaava on  lainvoimainen, sanoo Lempäälän kunnan kaavoituspäällikkö Ilari Rasimus iloiten erityisesti siitä, että osayleiskaava on vihdoin saatu päivitetyksi Hakkarin alueelle.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?