Tarjolla peuraburgeria ja pubitunnelmaa

Peuran Krouvin takana on pitkän linjan yrittäjiä

Peuran Krouvin tiskin takaa löytyy vesilahtelaisille tuttu mies Kari Niemi. Kuva: Katariina Onnela

Peuran Krouvin tiskin takaa löytyy vesilahtelaisille tuttu mies Kari Niemi. Kuva: Katariina Onnela

Tikankolo sulki ovensa ja jätti pubinmentävän loven Vesilahden Kirkonkylälle. Kauaa ei kiinteistössä ehtinyt olla hiljaista, kun tiloihin avattiin Kari Niemen ja Juha Lehtimäen ravintola Peuran Krouvi.

– Kyllä kylällä nyt baari tarvii olla, toteaa Kari Niemi.

Vuoden verran miestä kuitenkin piti asiaan lämmitellä. Tikankolon Pasi Kivelä sai lopulta houkuteltua Kari Niemen aloittamaan ravintolatoiminnan uudelleen. Ravintolan pitäminen ei nimittäin ole hänelle tuntematonta puuhaa, sillä 1990-luvun puolesta välistä noin vuoteen 2003 asti hän pyöritti Vesilahdessa Pub Kapoa.

– Silloin päätin, ettei enää ikinä, hän kertoo.

Ikinä kesti tällä kertaa reilut kymmenen vuotta. Niistä ajoista moni asia on muuttunut huomattavasti. Ravintoloitsijalle on tullut määräystä säädöksen perään. Byrokratia on lisääntynyt ja Kari Niemen mukaan kaikki on tehty vaikeammaksi.

Juha Lehtimäki lähti mukaan yritykseen tovin mietinnän jälkeen. Heillä on jo ennestään yhteinen yritys Vesilahden liikenne, jossa on lisäksi osakkaana Juha Lehtimäen veli. Monialayrittäjä Kari Niemi omistaa Vesilahden Liikenteen ja Peuran Krouvin lisäksi Kapo Games -yrityksen, jolta löytyy tarvittaessa juhliin vaikka pomppulinna tai katos.

Peuran Krouvin ilmettä on kirkastettu remontoinnilla. Seinät ovat saaneet maalia ja tapettia, uusitut baaritiskit odottavat janoisia ja kalusteet on uusittu. Karaokea pääsee laulamaan uusitulla laitteistolla.

Vielä on puuhaa jäljelläkin.  Lattia on tarkoitus uusia ja peuransarvet odottavat seinälle ripustusta.

– Isän ampuman vesilahtelaisen peuran pää tulee seinälle, kunhan se tulee Kuusamosta, Kari Niemi paljastaa.

Myös keittiö on pantu uuteen uskoon. Siellä valmistetaan nälkäisille pubiruokaa, kuten siipiä Siipiweikkojen reseptillä ja peuraburgereita.

– Peuraburgerissa on noin 40 prosenttia peuraa ja 60 prosenttia sikaa. Peura tulee Punkalaitumelta Metsärannan Lihalta ja voi siis hyvinkin olla vesilahtelaista. Pihviäkin on luvassa ja  Tikan pippuripihvin kastikkeen ohjeesta on parhaillaan neuvottelut käynnissä, Kari Niemi kertoo.

Erikoisuutena Kari Niemi kaavailee Peuran Krouviin perinteisten riista- ja kalaillallisten lisäksi pimeitä illallisia. Valojen sammuttua muut aistit herkistyvät ja ruokailusta tulee erilainen elämys.

Tiskin takana häärivät Kari Niemen lisäksi hänen vaimonsa ja yksi palkattu työntekijä. Lisäksi tapahtumaviikonloppuina apuna on osa-aikaisia työntekijöitä.

Ohjelmistossa on karaokea, bingoa ja pokeria ja joka toinen viikko livemusiikkia.

Uusi ravintola vietti avajaisiaan 11.-12. marraskuuta. Avajaisissa soittivat The Patents ja Kaksoisveljet. Jälkimmäisen kanssa on parhaillaan neuvottelut käynnissä toisesta keikasta.

Kari Niemi kertoo, että palaute asiakkailta oli lähes poikkeuksetta positiivista.

– Yhden mielestä baaritiski oli väärässä paikassa ja senkin sanoja oli lempääläinen, hän naurahtaa.

Peuran sarvet odottelevat vielä pääsyä seinälle. Kuva: Katariina Onnela

Peuran sarvet odottelevat vielä pääsyä seinälle. Kuva: Katariina Onnela

 

Peuran Krouvin tiskin takaa löytyy vesilahtelaisille tuttu mies Kari Niemi. Kuva: Katariina Onnela

Peuran Krouvin tiskin takaa löytyy vesilahtelaisille tuttu mies Kari Niemi. Kuva: Katariina Onnela

HEI, LÖYSIT TIMANTIN!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.

Uusi käyttäjä, luo itsellesi tunnukset, niin pääset aloittamaan ilmaisen kokeilujakson.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>