Saarinen kaipasi Rukalla lisää vauhtia

– Stressaan arvokisoissa ja nyt Rukalla erityisesti, onhan edellisistä maailmancupin kilpailuista liki vuosi.

Lempäälän Kisan hiihtäjän Aino-Kaisa Saarisen tunnot ymmärtää.  Viikonvaihde Rukalla oli vasta kolmas kilpaotatus  tällä kaudella,  ja harjoittelu on edennyt toukokuussa syntyneen esikoisen  ehdoin.

Rukan mc käytiin ”Aikulle” vapaata paremmin sopivalla perinteisellä hiihtotavalla. Lauantain sprintissä tie katkesi erävaiheeseen.

– Tekniikka ok ja rentouttakin löysin, mutta miten saada ne muuntumaan vauhdiksi, hän aprikoi kilpailun jälkeen.  Ja vastasi:

– Vain kisojen kautta. Suunta on eteenpäin, kohti Lahtea.

Sunnuntain kympillä sijoitukseksi tuli 16. Voittaja Norjan Marit Björgeniin tuli kaulaa 1,13 ja kakkoseen Krista Pärmäkoskeen 1,09. Suomalaisista Laura Mononen oli hienosti kuudes. Rypäs Riitta-Liisa Roponen 11., Anne  Kyllönen 15., Saarinen 16. ja Kerttu Niskanen 18. oli kahdeksan sekunnin sisässä.

Tuoreitten äitien välisen kilpailun voitti Björgen, toisena ”Aikku”, kolmantena hänen amerikkalainen ystävänsä Kikkan Randall 43., sitten slovenialainen Katja Visnar (69.). Björgenin esikoinen täyttää pian vuoden, muitten lapset ovat pienempiä.