Mittari vilkkuu punaista

Orastava pakkaskausi panee keittiön seinällä olevan sähkönkulutusmittarin vilkkumaan yhä tiheämpään tahtiin. Kovana pakkaspäivänä ei hirveä katsoa mittaria, joka näyttää yhtenäiseltä punaiselta viivalta.
Onneksi sähköä riittää ainakin vielä. Tosin olemme kovina pakkaspäivinä tuontisähkön varassa.  Sähköä tuodaan Pohjoismaista ja vaihtelevasti myös Venäjältä.
Viime tammikuun pakkasjaksolla melkein puolet kulutetusta sähköstä tuotiin ulkomailta. Talvella sähköä kuluu tietenkin erityisen paljon lämmitykseen.
Samaan aikaan maan hallitus linjaa tavoitteeksi liikenteen sähköistämisen lisäämisen.
Miten tuleva kulutuslisäys tuotetaan? Sähköauto kulkee samalla sähköllä, millä lämmitetään koteja, pyöritetään teollisuutta ja pidetään pystyssä internetiä. Kuka tai mikä antaa periksi, kun verkosta loppuu virta?

Poliittisiin päätöksiin liittyy nykyään aina annos tahatonta huumoria. Nyt yksi henkilö on asetettu pohtimaan, kuka tarvitsee henkilöautoa.
Tv-haastattelussa tämä selvitysmies totesi, etteivät suomalaiset enää tarvise autoa, koska ihmisillä on jo kaikkea, vähemmälläkin selviäisi.
– Espoossa näkee nykyään paljon kävelijöitä, hän jatkoi.
Tältä pohjalta edetään.
Pääkaupunkiseutu on tätä menoa yhtä itseriittoinen kuin Amerikka. Muuta maata ei enää tunneta eikä se kiinnosta, tietämättömyys lisääntyy.

Mahtaako Petteri Orpo suunnitella stand up -uraa? Orpo esitti, että puolustusvoimien 12 miljardin euron hankintoja ei laskettaisi velaksi vaan… tuota noin? Pari päivää myöhemmin Orpo totesi, että keväällä on valtiolla edessä parin miljardin leikkaukset.
Debit, credit, Orpo, missä mennään?

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?