LeKi syötti Nilsiän vastaanoton nurin

LeKin Arttu Lehtimäki syötti vahvasti ja pyöritteli passarina Nilsiän torjunnan usein väärille teille. Kuva: Marko Panu

Lempäälän Kisan lentopallojoukkueen otteissa oli nähtävissä viime kaudelta tuttua meininkiä, kun Nilsiän Nujakka koki Kisan kohentuneen vireen. LeKi pisti savolaiset pakettiin 3–0 (25–8, 25–22, 25–21) voitolla. Kisa ei antanut toisen erän muutamaa hetkeä lukuunottamatta Nujakalle saumoja horjuttaa omaa etenemistään.

Ensimmäinen erä oli lekiläisten syöttönäytös. Arttu Lehtimäen ja Ossi Vesasen syöttöputkilla LeKi karkasi jo kymmenen pisteen johtoon. Passari Lehtimäki pääsi pyörittämään peliä rennosti isossa johtoasemassa, ja Kisa hyökkäsi leveältä rintamalta.

Toiseen erään vierailija sai parannettua nostopeliään, ja joukkueen hyökkäyspelikin toimi. Usein pallot kimpoilivat lekiläisten torjunnasta joko kauas taakse tai sivulle katsomoon. Kisa oli jo 19–21 häviöllä, mutta syöttöruutuun astellut Sauli Silpo muutti erän suunnan, ja LeKi nousi erävoittoon.

Syöttöpelin lisäksi Kisan vastaanotto oli varmaa. Liberona uurastanut Eetu Saarinen palkittiin Kisan parhaana, takakentän työskentely auttoi joukkueen peliä huomattavasti.

– Harjoittelimme alkuviikosta leijasyöttöjen nostamista sormilla. Se toimi, etenkin Silpo nosti useita syöttöjä kauniisti sormin, kertoi LeKin valmentaja Harri Lehtimäki taktisesta oivalluksesta.

Päätöserässä Kisa aloitti heti meiningillä, että ottelu loppuu siihen erään. Nilsiän liigassakin pelannut passari Aleksi Kössi ei pystynyt heikkojen nostojen jälkeen kovinkaan monipuoliseen peliin, ja usein Kisan torjunta oli valmiina nelospaikalla. Päätöserän erikoisuutena olivat Silpon kuutospaikan hyökkäykset, jotka saivat Nilsiän torjunnan pyörryksiin.

LeKin kapteeni Sauli Silpo ja parhaana palkittu libero Eetu Saarinen hoitelivat nostopelin moitteetta Nilsiä-ottelussa. Kuva: Marko Panu