Joona Luoto: ”Kutsu maajoukkueeseen tuli aika puskista”

Yksi jääkiekkosyksyn sensaatiopelaajista on Lempäälässä asuva ja LeKin kasvattama sekä Tapparan koulima hyökkääjä Joona Luoto. Kehityshyppy viime kauden A-nuorten SM-sarjasta ensiksi Mestikseen ja sitten Liigaan ja aina 20-vuotisten MM-joukkueeseen saakka on ollut huikea.

– Omat ajatukset ennen pelikautta olivat, että pelaan kauden kasvattajaseurassa Kisassa Mestistä ja ehkä muutamaan peliin Liigaan pääsisin haistelemaan tunnelmia. Se, että sain pelipaikan Liigasta ja onnistuin näyttöpaikan käyttämään, on ollut tosi siistiä, hehkuttaa raamikas (187/84) 19-vuotias Luoto.

– Maajoukkuevalinta tuli aika puskista. En ole käytännössä pelannut lainkaan nuorisomaajoukkueissa. Toki seurasin Lempäälästä tuttua kaveria Haapalan Henkkaa ja mielessäni mietin, että olisi mahtavaa päästä joskus itsekin pelaamaan kaksikymppisten MM-turnausta.

Jukka Rautakorven valmentama maajoukkue starttasi 13. joulukuuta kohti Kanadaa ja Montrealia ja Torontoa, missä nuorten kisat tänä vuonna käydään. Tuoreessa muistissa lätkäfaneilla on viime vuodenvaihteen hypetys, kun Suomen pikkuleijonat voittivat kotikisoissaan kultaa.

– Suomella on taas kova nippu, saumat on tänäkin vuonna pärjätä ilman muuta hyvät.

Joona Luodon viime kesä oli työteliäs. Tunnettu tamperelaisvalmentaja Jaakko Kailajärvi laati henkilökohtaisen harjoitusohjelman, jota nuori mies tunnollisesti toteutti.

– Paljoa ei muuhun aika ja energia riittänyt viime kesänä kuin harjoitteluun. Kavereitenkaan kanssa ei juuri ehtinyt puuhailla, mutta työnteko kannatti. Kehityksen tuntee itsekin.

Luoto on pelannut Kisassa Mestistä 19 ottelua saldolla viisi maalia ja kaksi syöttöä. Liigassa Tapparassa tahti on ollut huimempi, sillä kahdeksaan peliin hän on takonut neljä osumaa ja antanut yhden syötön.

– Syksyllä Mestiksen harkkapelissä huomasin, että pärjään miesten maailmassa junnukausien jälkeen. Se antoi itseluottamusta. Kisa aloitti tuloksellisesti Mestiksen vähän heikosti, mutta nyt peli on ollut jengoillaan. Tosi hienolta tuntui Mestistä pelata seurassa, jonka väreissä on pikkujunnuna tahkonnut vuosia, hehkuttaa tuore lempääläinen jääkiekkotähti Joona Luoto.

 

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?