Paljonko tekolumi meille maksaa?

Sarapiston metsässä lumitykki tai tykit meluavat kuin lentoon lähtevä Hornet. Tämä on ympärivuorokautista melua. Lunta on saatava hintaan mihin tahansa. Silloin alueen asukkaitten mielipidettä ei kuunnella, ei tosin kuunnella muulloinkaan, kun Lempäälän Kisa runnoo hankkeitaan läpi.

Lunta tarvitaan paljon, kun moottoritien levyiset hiihtoladut lumetetaan. Se suihkumoottorin kaltainen turbulenssiääni taitaa kuulua veronmaksajan lompsan tienoilta, kun Kisa taistelee luonnonvoimia vastaan.

Lempäälän kunnan lempilausuman mukaan kunta pyrkii – ja pyrkimiseksi se tälläkin kerralla jää – kaikessa toiminnassaan avoimuuteen, läpinäkyvyyteen ja kustannustehokkuuteen. Tähän lausumaan perustuen kunnan on kerrottava rehellisesti, paljonko euroja on palanut ja vielä palaa Hopeasompa-kisojen tiimoilta, mukaan lukien myös pari kesää kestäneet maanrakennustyöt.

Lumenteko on meille veronmaksajille kallista. Tuntuu surkuhupaisalta, että samaan aikaan ollaan leikkaamassa ikäihmisten ja sairaiden hoidosta säästösyihin vedoten. Lumentekoon ja Hopeasompa-kisoihin rahaa tuntuu löytyvän rajattomasti. Vieläpä palkinnotkin kunta kustantaa.

Kunnan talousjohtajan on rehellisesti ilmoitettava kustannusten määrä, koska kustannukset rahoitetaan julkisista varoista.

On turha kuvitella, että hanke koskaan maksaisi itsensä takaisin.

 

Martti Lindroos

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?