Hakkarin asemakaavan muutos äänestytti

Lempäälän  kunnan kaavoitus- ja rakennusjaosto päätti 8. joulukuuta asettaa Hakkarin urheilualueen asemakaavan muutoksen ja laajennuksen kaavaluonnosvaihtoehdot nähtäville.  Kaavaluonnosvaihtoehtoja koskeva yleisötilaisuus on mahdollista järjestää 16. joulukuuta.

Päätös tapahtui äänestyksen jälkeen.

Nähtäville asettamisen puolesta äänestivät Anita Haapasalmi (sd.), Riitta Halme  (kesk.), Reijo Jakovuori (ps.), Topi Koiranen (sd.), Jouko Rautkivi (kd.), Tuija Seppänen (kok.) ja Juhani Ojala (sd.).

Vastaan äänestäneet Taina Pohjoismäki (kok.), Jouni Kotiranta (kok.) ja Tapio Kuisma (kesk.), kannattivat vaihtoehtoa, jonka mukaan asemakaava asetetaan nähtäville vasta sen jälkeen, kun toinen kaavavaihto on ensin mahdollistettu.

Äänestyksestä oli poissa Matti Tolvanen (vas.),jolla ei ollut myöskään varajäsentä paikalla kokouksessa.

Hakkarin urheilualueella asemakaava poikkeaa monin osin maankäytöstä ja se kaipaa uudistamista. Jäähalli on rakennettu poikkeamisluvalla osin puistoalueelle. Alueelle ei ole osoitettu rakennusoikeutta nykyaikaisille urheilua palveleville rakennuksille. Liikenneolot kaipaavat järjestämistä.

 

Alueelle on kaavailtu mm. monitoimihallia erityisesti jalkapallon tarpeisiin. Sen rakentamiseksi jätettyä poikkeamislupahakemusta ei ole vielä kunnassa käsitelty.

Ensimmäisessä luonnosvaihtoehdossa monitoimihalli sijoittuisi jäähallirakennuksen koillispuolelle. Rakennuksen sijoittaminen alueelle pysäköintipaikkojen uudelleen järjestelyä sekä kumpare-, hiihto- ja virkistysreitinmuutosta. Alue sijoittuu osin Lempäälän Jäähalli Oy:n vuokraamalle alueelle.

Toisessa luonnosvaihtoehdossa on mahdollistettu monitoimihallin sijoittuminen yksityiselle maalle Urheilukadun pohjoispuolelle. Liikenteellisesti ratkaisua on ykkösvaihtoehtoa toimivampi. Kunta joutuisi hankkimaan maa-alueen omistukseensa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?