Veden runkolinja on poikki Vesilahdessa

Vesilahden runkovesilinja on revennyt, ja yleisöä kehotetaan kirkonkylässä keittämään juomavetensä. Vika on saatu tiistai-illan aikana korjattua, mutta suositus veden keittämisestä voimassa on keskiviikkoon 14. joulukuuta kello 12 saakka, jolloin kunta saa tulokset vesinäytteistä.

Vettä on hyvä keittää noin viisi minuuttia. Vesi saattaa olla paineenvaihtelun vuoksi sameaa. Vettä on juoksutettu linjojen päistä, jotta vesi kirkastuu, mutta myös kiinteistöillä kannattaa juoksuttaa vettä. Kunnassa on tehty aiemmin päätös, että tällaisissa tilanteissa kuutio vettä ja jätevettä korvataan seuraavassa laskutuksessa.

Keittämätöntä vettä voi kirkokylässä käyttää pesuvetenä, kunhan välttää veden joutumista suuhun. Vesijohdossa on tilanteen korjautumisen jälkeen ilmaa ja vettä tulee vaihtelevalla paineella. Tämä korjaantuu vettä juoksuttamalla eri hanoista.

Tietoja päivitetään Vesilahden  kunnan nettisivuille ja facebookiin.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?