Kaksisataa joululahjaa Lempäälän lapsille

Osa lahjoista pääsi kuvan ottamisen ajaksi perhetupa Pikkuketun kuusen alle. Pikkutonttu Jooa Mansikka oli Anne-Mari Mansikan apuna lahjojen toimituksessa. Kuva: Katariina Onnela

Nuorkauppakamarin järjestämä valtakunnallinen Joulupuu-keräys tuotti lempääläisille lapsille noin kaksisataa joulupakettia.

Jokavuotista tempausta alettiin suunnitella syksyllä ja projektin vetovastuun otti Anne-Mari Mansikka Pirkanmaan nuorkauppakamarista. Hän kertoo olleensa tänä vuonna ensimmäisen kerran mukana järjestämässä keräystä.

– Hain projektinjohtajaksi ja syksyllä kokosimme tiimin, jossa oli mukana myös aiemmin mukana olleita. Siitä oli suuri apu.

Lempäälässä keräys on järjestetty jo useampana vuotena Tänä vuonna keräyspisteitä oli keskustan Ståhlbergilla ja Ideaparkin Prismassa. Lisäksi Lempäälän joulunavaus -tapahtumassa oli keräyspiste. Uutena keräyspaikkakuntana mukaan tuli Urjala.

Keräys järjestetään yhteistyössä Lempäälän sosiaalitoimen kanssa. He antavat listan, jossa kerrotaan lapsen ikä ja sukupuoli. Näillä tiedoilla joulupuusta lapun napanneet ostavat lahjan. Lahjan tarvitsijoita oli tänä vuonna seitsemänkymmentä. Määrä on ollut hienoisessa nousussa useilla paikkakunnilla.

– Keräys loppui viime sunnuntaina 11. joulukuuta. Olemme käyneet kaikki paketit läpi ennen niiden luovuttamista sosiaalitoimelle, Anne-Mari Mansikka kertoo.

– Katselin lahjoja tippa linssissä. Lapsille oli ostettu erittäin laadukkaita lahjoja. Vain muutama käytetty pehmolelu poistettiin paketeista, hän jatkaa.

Lahjat luovutettiin Lempäälän sosiaalitoimelle torstaina 15. joulukuuta. Henkilöautollinen joululahjoja herätti luonnollisesti mielenkiintoa Anne-Mari Mansikan omissa lapsissa.

– Kerroin heille, että olen saanut joulupukilta erikoistehtävän, hän paljastaa.

 

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?