Kodalla sytytettiin joulutulet ja joulumieli

Jätkänkynttilät paloivat komeasti joulutulilla. Kuva: Katariina Onnela

Kirkkoherra Harri Henttinen muistutti, että jatkuvan muutoksen sijaan pysyvyyskin on tarpeen

Ylämäen metsästysseuran viime kesänä valmistuneen kodan täytti perjantaina 16. joulukuuta joulun tunnelma. Sen toi perinteisesti järjestettävä reserviläisten joulutulet -tapahtuma.

Joulutulet järjestetään vuorovuosin Pirkkalassa, Lempäälässä, Akaassa ja Vesilahdessa. Vesilahden reserviläisten puheenjohtaja Kalevi Jalonen ja  Ylämäen metsästysseuran puheen johtaja Esko Halme toivottivat väen tervetulleiksi tapahtumaan. Jorma Karvinen töräytti metsästystorvellaan komeat alkusävelet joulutulille.

Esko Halme kertoi, että uutta kotaa alettiin rakentaa viime vuodenvaihteessa. Korkeuteensa se nousi viime kesänä Mikko Leppäsen johdolla. Hän myös taituroi Arto Lepolan kanssa kodan keskellä olevan uniikin paistopisteen. Kodan lisäksi sen pihapiiriin rakennettiin riistavarasto ja vuotavarasto.

Kota toimii keskuspaikkana peura- ja hirviporukoille. Lisäksi siellä on jo ehtinyt yöpyä metsästysseuran vieraita Tanskasta.

Joulutulia vietettiin kirkkoherra Harri Henttisen johdolla. Hän totesi tilan olevan kirkkomainen ja ehdotti, että jatkossa kodalla voisi järjestää myös kotakirkkoja. Hirvijahdin alussa Harri Henttinen kävi siunaamassa kodan ja toivottamassa metsästäjille jahtionnea.

– Jahti onnistui hyvin, ehkä juuri siitä johtuen, Esko Halme tuumasi.

Väkeä paikalle saapui noin parikymmentä henkeä ja jouluisten yhteislaulujen sävelet täyttivät kodan.

Harri Henttinen puhui väelle siitä, kuinka jatkuvasta muutoksesta huolimatta perusarvot toivottavasti pysyvät ennallaan.

– Meillä on nykyään kummallinen tarve kehittää jotakin uutta ja ihmeellistä sekä ennen kokematonta. Miksi se vanha ja tuttu ei voisi toimia tulevaisuudessakin? Muutos ei voi eikä se saa olla itseisarvo, hän toteaa myös Vesilahden seurakunnan joulukirjeessä.

– Perustavaa laatua olevat asiat ovat muka vanhanaikaisia. Suomen lipunkin muuttamista niin, että siitä otettaisiin risti pois on ehdotettu. Se olisi kuin kivijalka poistuisi, Harri Henttinen sanoi.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.