Roininen kolmanneksi Suomen Cupissa

LeKi:n painnostaja Teemu Roininen voitti pronssia Suomen Cupin finaalissa. Kuva: OAK / Tapio Nykänen

Lempäälän Kisan painonnostaja Teemu Roininen sijoittui 17. päivä joulukuuta nostetussa painonnoston Suomen Cupin finaalissa kolmanneksi. Kilpailu käytiin Lapin urheiluopistolla, joka samalla juhlisti 40-vuotista olemassaoloaan.

Cupin finaaliin kutsuttiin neljän osakilpailun perusteella seitsemän Suomen parasta painonnostajaa naisissa ja miehissä. Osakilpailuiden pistekeskiarvot toimivat lähtöpisteinä kisassa, joka nostettiin urheilijan kehonpainon huomioivalla pistelaskujärjestelmällä. Roininen oli ennen finaalia miesten sarjassa neljännellä sijalla.

Tempauksessa Roininen onnistui nostamaan 146 kiloa suorille käsille, jolla hän varmisti hyvät asemat ennen kilpailun ratkaisevia työntönostoja. Työnnössä onnistuneet nostot 180 ja 185 kilosta varmistivat cupin pronssitilan. Myös viimeinen nosto 190 kilosta oli täpärällä onnistua. Tuomarit kuitenkin hylkäsivät sen 2–1 hajaäänituomiolla.

Kilpailun voitti jo seitsemättä kertaa Kalajoen Junkkareiden Miika Antti-Roiko ja hopealle sijoittui Turun Atleettiklubia edustava Eero Retulainen. Naisten voiton vei tämän vuoden olympiakävijä Anni Vuohijoki.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?