Törmäys suojatiellä oli lähellä

Älkää hyvät ihmiset luottako autoilijoihin ylittäessänne tietä suojatietä pitkin. Itse olin joutua henkilöauton töytäisemäksi maanantaina 12.12. n. klo 13–14 suojatietä ylittäessäni Lempäälän terveyskeskuksen kohdalla.

Meitä oli kolme aikuista ylittämässä tietä itä–länsisuunnassa. Lempäälän keskustan suunnasta tuli auto (huom! aurinko ei sokaissut kuljettajaa). Auto hiljensi huomattavasti nopeuttaan lähestyessään suojatietä, ja ajattelinkin sen pysähtyvän antaen meille kaikille kolmelle tietä. Yksi jalankulkijoista kulki pari metriä muiden edellä ja ehti alta pois. Mutta juuri kun olin astunut suojatielle, auton kuljettaja painoi kaasua. Oli parista sekunnista kiinni etten joutunut auton töytäisemäksi. Sitten kohta suojatien jälkeen auton mieskuljettaja pysäytti autonsa ja pyöritteli päätään, mutta ei tullut edes ulos autostaan.

Järkytyin tapauksesta. Olen jotenkin luottanut Lempäälän liikenneturvallisuuteen ainakin suojateillä. Auton tummansinisen värin ja rekisterin kirjaimet muistan, joten nyt tiedän varoa kyseistä autoa mikäli hän useamminkin ajelee näillä nurkilla.

Nimimerkki Varovainen kulkija

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?