Lentismiesten urakkaviikonlopusta vain piste saaliiksi

Kuva: Antti Raunio
Kyyjärven Kykyn huippupelaaja Eduard Venskin torjumiseen tarvittiin välillä jopa kolme lempääläispelaajaa, kuten tässä Sauli Silpo (vasemmalla), Sten Kruuda ja Anssi Vesanen.

Lempäälän Kisan lentismiehet voisivat manata vanhaa raamatullista sananlaskua: Koettelee vaan ei hylkää herra!

Joukkue palasi sarjatauolta hyvin treenanneena ja peliään syksystä parantaneena, mutta tuloksissa se ei juuri näkynyt. Hakkarista rosvosi koko potin Susiraja-Volley Joensuusta erin 1 – 3 ja tappioton sarjajohtaja Kyyjärjen Kykykin vei kaksi pistettä mukanaan 2 – 3 päättyneessä pelistä, josta kuitenkin vaivanpalkaksi tuli Kisallekin yksi lohdutuspiste. Jos kouluarvioilla Kisan pelejä arvostelisi, saisi joukkue SurVo-ottelusta seiskan ja Kyky-pelistä yhdeksikön.

–Oikealla tiellä olemme. Saimme takakenttäpelaamisemme etenkin Kyky-ottelussa paljon paremmalle tolalle. Nyt punnitaan uskoa ja itseluottamusta, jotta talven lopuista peleistä klaaraamme tarpeeksi pisteitä pudotuspelipaikkaan, tiivisti Kisa-luotsi Harri Lehtimäki mietteensä raskaan viikonlopun jälkeen.

Kisa uhersi parketilla liki viisi tuntia, molemmat pelit olivat varsin kireitä ja etenkin Kykyä vastaan voitonavaimiakin Kisan kouraan tyrkytettiin.

–Se oli ainoa kaivelemaan jäänyt juttu, ettemme Kyky-ottelun loppuhetkillä kyenneet raastamaan tarvittavia pisteitä voittoon saakka, Lehtimäki totesi muistuttaen, että ratkaisuerän puolivälissä Kisalla oli neljän pisteen etumatka.

Kisa käytti pelaajistoaan varsin laajasti, oikeaa kokoonpanoa etsittiin kokeilemalla etenkin toisen yleispelaajan paikalle useampaa vaihtoehtoa. Viikonlopun ykkösmies oli kapteeni Sauli Silpo, jonka painavilla iskuilla Kisa sai raastettua edes yhden pisteen 19 voiton putkessa selluvalta Kykyltä. Joulunajan tiivis treenirypäs on ilmiselävsti nostanut konkarin kuntokäyrää ylöspäin. Tommi Roininen palasi parketille 10 kuukauden tauon jälkeen. Vielä SurVo-pelissä pelituntuman puute ajoittain näkyi, mutta Kyky-ottelussa miehen takakenttäpeli oli kuosissa. Joukkueen henkeä ja fiilistä Roininen raikkaila tuuletuksillaan nostaa huomattavasti. Eetu Saarisen esitys Kyky-ottelussa oli lupauksia antava yleismiehen tontilla.

Yleisöä oli molempina päivänä mukavasti ja vaikka tappiot olivatkin tuloksina, ei etenkään Kyky-ottelu jättänyt lehteriporukkaakaan kylmäksi siksi tulisia palloralleja nähtiin ja tunteetkin kuumenivat, ainakin jokkueiden valmennusportailla molemmilla puolilla. Sarjassa Kisa tippui pudotuspelipaikkojen ulkopuolelle, joten tästä eteenpäin Kisa on jahtijoukkue, jonka kirkas tavoite on valmentaja Lehtimäen määritelmän mukaan edetä ensiksi kahdekan parhaan joukkoon, ja sitä kautta tehdä pitkä lentiskevät Lempäälään.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?